Norwegian indfører flyveforbud for Boeing 737 Max 8

Den type fly, der styrtede ned i Etiopien i weekenden, holdes på jorden af flere og flere selskaber.

Norwegian holder nu alle typer af Boeing 737 Max 8 på jorden. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Norwegian indfører nu flyveforbud for Boeing 737 Max 8 efter weekendens ulykke i Etiopien, hvor 157 mennesker mistede livet.

– Vi er fortsat i tæt dialog med luftfartsmyndighederne og Boeing og følger deres instruktioner og anbefalinger, skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

Norwegian har i øjeblikket 18 fly af typen Boeing 737 Max 8, men har bestilt i alt 110.

Udmeldingen fra Norwegian kommer kort efter, at de britiske luftfartsmyndigheder har besluttet, at Boeing 737 Max 8 midlertidigt skal blive på jorden.

- Vi beklager over for kunder, der påvirkes af mulige aflysninger og forsinkelser som følge af det her. Men vi går ikke på kompromis med vores kunder og kollegers sikkerhed, lyder det.

Tidligere på dagen var det Australien og Singapore, der kom med samme melding.

Norwegian oplyser, at flyselskabet har over 100 fly af typen Boeing, som ikke er omfattet af flyveforbuddet. Derfor bliver konsekvenserne af flyveforbuddet også begrænsede for kunderne.

Intet nyt fra USA

I går meddelte de amerikanske luftfartsmyndigheder, at de ikke ser nogen grund til at lade Boeing 737 Max 8 blive på jorden.

USA har sendt et undersøgelseshold fra landets nationale transportsikkerhedsråd til ulykkestedet i Etiopien, der primært efterforskes af de etiopiske myndigheder.

Boeing har også meldt ud, at den amerikanske virksomhed har sendt tekniske eksperter til Etiopien for at bistå med opklaringsarbejdet.

Flere selskaber holder flytypen Boeing 737 Max 8 på jorden. (Foto: Wallace Woon © Scanpix)

I oktober sidste år styrtede et fly af samme type ned i Javahavet ved Indonesien. Også her omkom alle ombord.

Det er endnu ikke kommet frem, om ulykken i Etiopien skete på samme måde som den i Indoniesen.

Flyserien 737 Max er ifølge Boeing den hurtigst sælgende i virksomhedens historie. Foreløbig skal de levere 4.700 fly fordelt på 100 forskellige kunder.

De europæiske luftfartsmyndigheder, EASA, oplyser, at undersøgelserne i Etiopien bliver fulgt tæt, og at man er i kontakt med både Boeing og de amerikanske luftfartsmyndigheder om udviklingen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk