Nu advarer TDC mod fupsms'er fra udenlandske numre

Pas på med at reagere på sms'er fra +88-numre, der beder dig om straks at ringe tilbage til et udenlandsk nummer. Det kan blive dyrt.

Hvis du modtager en sms fra et +88-nummer, du ikke kender, er det bedste råd at slette den. (© DR)

Hvis du modtager en sms fra et nummer, der begynder med +88, skal du være ekstra vågen.

Der er nemlig flere danskere, der i disse dage oplever at få beskeder fra +88-numrene, hvor der på dansk står "Ring straks tilbage til mig", eller at man straks skal ringe til et udenlandsk nummer.

Det oplyser både TDC, Syd- og Sønderjyllands Politi og politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster.

- I går oplevede vi er, at der var nogle stykker, der ringede til vores servicecenter om, at de havde modtaget de her sms'er, og vi gik så ud og advarede om at reagere på beskederne, da det tit hænger sammen med en overtaksering, fortæller vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard.

Regning på 700 kroner

Hvis man er så uheldig at følge beskedens opfordring og ringe tilbage, kan regningen blive høj.

I hvert fald har Ekstra Bladet været i kontakt med en person, hvor et opkald til telefonnummeret +88213700102 er endt i en regning på 700 kroner.

Samtidig oplyser Sydsjællands Politi, at det kan koste 120 kroner at ringe blot et minut tilbage til et +88-nummer.

TDC's kunder berørt

TDC's facebookside kan man se, at mange af selskabets kunder har modtaget fup-sms'er de seneste dage.

- Fik en i går fra 0088213700102. Ring til mig hurtigst muligt... skriver én på facebook-siden, mens en anden fortæller:

- Min datter har modtaget en i dag med +88, men heldigvis var hun så fornuftig kke at ringe op, da hun ikke kendte nummeret.

Presserådgiver fra TDC Group, Mette Marie Rasmussen, oplyser til DR Nyheder, at TDC har fået henvendelser fra mellem 30 og 50 kunder, hvoraf syv har ringet tilbage.

- Det er selvfølgelig irriterende for de kunder, som er faldet i fælden, og vi har nu blokeret for de 88-numre, som vores kunder har anmeldt, og det betyder, at man ikke længere kan ringe tilbage til dem, siger Mette Marie Rasmussen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk