Nu begynder retssagen om drabet på radiovært Nedim Yasar

To unge mænd er tiltalt for drabet på den tidligere bandeleder.

(ARKIV) Nedim Yasar, tidligere bandemedlem fotograferet den 3. februar 2017. (Foto: Tobias Nicolai © Scanpix)

Her til formiddag tager Retten på Frederiksberg hul på retssagen, hvor to unge mænd sidder tiltalt for drabet på radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar.

Nedim Yasar blev 19. november 2018 skudt flere gange i hovedet på tæt hold, efter at han havde forladt sin egen bogreception i Københavns Nordvest-kvarter, og han afgik senere ved døden.

Af sagens anklageskrift fremgår det, at de to mænd, som er tiltalt for drabet, ifølge anklagemyndigheden kørte hen til adressen, hvorefter den ene tiltalte mand steg ud af bilen og gik hen til Hejrevej, hvor Nedim Yasar befandt sig og netop havde sat sig ind i sin bil.

Tiltalte nægter sig skyldige

Den tiltalte affyrede herefter flere skud mod Nedim Yasar med enten en pistol eller en revolver, fremgår det af anklageskriftet, og han gik derefter tilbage til den anden tiltalte, som ventede i bilen. De to mænd kørte derefter væk sammen.

31-årige Nedim Yasar døde få timer senere af sine kvæstelser. Det er uvist, hvad motivet var.

Blomster på Hejrevej hvor Nedim Yasar blev dræbt. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Anklagemyndigheden vil have de to mænd dømt for manddrab, og man mener, at drabet foregik i forening og efter fælles forståelse. Derudover er de to mænd tiltalt for at have brugt skydevåben i det offentlige rum. De to tiltalte nægter sig skyldige, har deres forsvarere oplyst til Ekstra Bladet.

Undervejs i efterforskningen har i alt fire personer været fængslet, og flere af dem har haft tilknytning til rockerklubben Satudarah.

Talte offentligt om bande-exit

Drabet på Nedim Yasar fik stor opmærksomhed, fordi det blev udlagt som et slag mod ytringsfriheden og koblet til hans exit fra bandemiljøet, som han i de senere år fortalte om offentligt som radiovært hos Radio24syv.

Han påbegyndte samtidig en pædagoguddannelse og udgav kort før sin død bogen ”Rødder”, som er skrevet af journalist Marie Louise Toksvig. Bogen handler om Nedim Yasars tilværelse som bandemedlem og hans exit derfra, og det var netop efter lanceringen af bogen, at Yasar blev skudt og dræbt.

Der er foreløbig afsat otte retsmøder til sagen, som føres som en nævningesag, og i dag er der forelæggelse og afhøring af de tiltalte, mens en række vidner ventes at afgive forklaring i morgen, tirsdag.