Nu bliver politidirektørers bøde-bonus fjernet

Regeringen vil ændre politidirektørernes bonus, så fokus kommer på at få farten ned på visse strækninger.

Fremover skal politikredsene koncentrere sig om at få farten ned på de strækninger, hvor der køres for hurtigt. (Foto: Magnus Bjerg © DR Bornholm)

Fokus i politikredsene skal flyttes fra udskrivelse af bøder til at få farten ned på visse vejstrækninger.

Derfor vil regeringen, efter pres fra Enhedslisten, nu ændre den bonus, politidirektørerne kan få. Indtil nu har bonussen været afhængig af, hvor mange bøder, politikredsen formåede at udskrive. Fremover skal bonussen i stedet være afhængig af, om farten bringes ned på de strækninger, hvor der køres for hurtigt.

Ikke færre betjente

Blandt andet Politiforbundet har før kritiseret, at de såkaldte måltal er baseret på, at de enkelte politikredse skal skrive et vist antal bøder ud. Det har i nogle tilfælde betydet, at politifolk er sendt ud sidst på året for at udskrive bøder, så måltallene kunne nås.

- Vi går fra et fokus på inddrevne bøder til at fokusere på hastigheden på enkelte strækninger, siger justitsminister Morten Bødskov.

- Det er den enkelte stræknings hastighedsoverskridelse vi skal have end, så derfor skal man fremover se på, hvordan farten kan sænkes og antallet af tilskadekomne bringes ned, siger han.

Skridt i rigtig retning

Ministeren afviser, at ændringen vil betyde færre betjente på vejene eller færre penge i statskassen, fordi hastighedsoverskridelserne ofte er meget alvorlige.

Venstre bakker op om ændringen, fordi det giver mere mening at få hastigheden ned end at udskrive bøder.

- Det er et skridt i den rigtige retning, men vi er ikke i mål. Vi havde helst set, at politidirektøren får bonus, når der er færre tilskadekomne i trafikken, siger retsordfører Karsten Lauritzen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk