Nu er de her: Pandaerne er landet i København

Fra 11. april kan gæsterne i Zoologisk Have i København se de to pandaer, som torsdag er kommet til Danmark.

Her ses pandaen Xing Er inden afrejsen fra Beijing til København. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

De to pandaer Xing Er og Mao Sun er efter en lang flyrejse fra Kina torsdag aften ankommet til Danmark og Københavns Lufthavn.

Pandaerne er udlånt til Danmark i 15 år og forventes at blive et stort trækplaster i Zoologisk Have i København, hvor der er opført et spritnyt pandaanlæg for 160 millioner kroner til havens nye beboere.

Af hensyn til pandaerne forbliver de i deres transportkasser, som først åbnes ved ankomsten til staldene i zoo.

I forbindelse med ankomsten er der en velkomstceremoni i lufthavnen. Her deltager blandt andre miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) og den kinesiske ambassadør i Danmark.

Mødt af Tibet-demonstranter

Der er også mødt demonstranter op i form af Støttekomiteen for Tibet. Men kun i begrænset antal. De viftede blandt andet med tibetanske flag, men står uden for lufthavnen.

Det er med klar henvisning til Tibet-sagen, der handler om politiets håndtering af danske demonstrationer mod Kinas politik over for befolkningen i Tibet. Den sag går tilbage til 2012.

Som konsekvens af sagen afdækker en kommission - Tibetkommissionen - officielle kinesiske statsbesøg fra 1995 og frem.

10. april er der gallaåbning for pandaerne. Her deltager blandt andre dronning Margrethe. Dagen efter kan havens gæster se pandaerne.

/ritzau/

Facebook
Twitter