Nu er der gratis internet i DSB's tog

DSB er nået i mål med at opgradere internetforbindelsen i togene. Nu udvides dækningen, og servicen gøres gratis.

Internettet i DSB's tog bliver i dag gratis for alle passagerer. Selskabet lover også, at det er blevet hurtigere.

Internetforbindelsen på togrejsen med DSB er igennem de seneste par år blevet heftigt kritiseret for at være for langsom og ofte ubrugelig. Indtil i dag har det kunnet tage evigheder bare at åbne en artikel som den, du lige nu sidder og læser.

Men fra og med i dag skulle internetsurfingen gerne gå lidt hurtigere. DSB melder nemlig, at arbejdet med at opgradere togenes internetforbindelse fra teknologien 3G til det noget hurtigere 4G er slut.

Og ikke nok med det: Servicen stilles nu kvit og frit til rådighed for alle passagerer i togene og samtidig udvides dækningen. Hidtil har det kun været passagerer mellem København og Aalborg, der har kunnet surfe rundt på internettet med DSB's forbindelse.

Ingen digital motorvej

Den nye internetforbindelse tilbydes i togtyperne IC3, IC4 og IR4. Det vil i praksis sige, at der nu er gratis internet på alle intercity-strækningerne samt i en del regionaltog.

DSB advarer dog om, at internetforbindelsen i togene endnu ikke er en digital motorvej, hvor man kan surfe og downloade så hurtigt og meget, som man gør derhjemme. Derfor opfordrer selskabet kunderne til at downloade store filer og film hjemmefra, så nettet i toget ikke bliver overbelastet.

- Ved at dele forbindelsen på denne måde, så er der større chance for, at alle kan få forbindelse på rejsen, så de eksempelvis kan svare på mail og surfe på nettet. Især på de fyldte myldretidstog er der brug for at deles om nettet, så flest muligt får glæde af det, lyder det fra Susanne Mørch Koch, direktør for DSB Kommerciel.

Fortsat huller i dækningen

Samtidig slår togselskabet fast, at der fortsat vil kunne opleves huller på køreturen på grund af sorte huller i mobildækningen.

- Vi kommer ikke i mål med vores internet-ambitioner med denne opgradering, det vil kræve større kapacitet, end udbyderne kan tilbyde lige nu, siger Susanne Mørch Koch.

DSB's egne tests viser dog, at opgraderingen fra 3G til 4G har forbedret hastigheden i togene. Gratis internet i toget er første del af projektet om at gøre internetforbindelsen bedre for pendlerne.

100 millioner til bedre net

Den hurtigere og gratis internetforbindelse i toget står partierne bag Togfonden for. Partierne har samlet udmøntet 100 millioner kroner til projektet.

Igennem flere år har både DSB og teleselskaberne flere gange lovet passagererne bedre forbindelse, men der er ikke sket alverden, fordi parterne indtil videre ikke har kunnet blive enige om, hvad man først skal gøre.

En rundspørge blandt togpendlere, som Djøf, Ingeniørforeningen IDA, Dansk Erhverv og DSB står bag, har tidligere vist, at halvdelen af pendlerne stadig oplever dårlig forbindelse som den største barriere for at kunne arbejde effektivt i togene.

Indtil i dag har internetforbindelsen kun været gratis for DSB's S-togs-passagerer samt rejsende på 1. klasse.