Nu er ulven set i nordjysk villakvarter

En mand fra et villakvarter i den nordjyske by Hanstholm er overbevist om, at han har set en ulv uden for sit hus onsdag aften.

Tidligere i oktober spottede Kim Frost fra Nykøbing Mors et dyr, som, han og flere andre tror, er en ulv. Poul Madsen fra Hanstholm er heller ikke i tvivl om, at ulven er tilbage i Danmark. (Foto: Brugerbillede © DR)

Det var en ulv, han stod ansigt til ansigt med forleden.

Det er Poul Olesen fra Gyvelvænget i Hanstholm overbevist om, og det giver næring til rygterne om, at ulven efter næsten hundrede år er vendt tilbage til Danmark.

Det var onsdag aften kort før klokken 20.30, at Poul Olesen og hans hustru hørte et stort bump uden for stuevinduet.

- Da jeg rejste mig og kiggede ud, så jeg tydeligt dyret under lyset fra gadelygten. I samme øjeblik vendte den hurtigt rundt og stak af, siger Poul Olesen til Nordjyske.

Et kæmpestort dyr

Han kalder dyret 'kæmpestort' og beskriver det som 20-25 højere over ryggen end en Broholmer, der er en af Danmarks største hunde.

Iført jakke og træsko løb Poul Olesen hurtigt ud på vejen onsdag aften, men dyret var forsvundet. Alligevel er han ikke i tvivl om, hvad han så:

- Det var en ulv. Det var ikke en kæmpestor gråhvid hund.

Fotograferet i Nationalpark Thy

Tidligere på måneden blev 'ulven' spottet i Nationalpark Thy - et reservat, der ligger i nærheden af Hanstholm. Kim Frost hedder den mand, der så 'ulven' og fotograferede den.

Naturvejleder Morten DD Hansen har tidligere udtalt til DR Nyheder, at det ligner en ulv på billederne, men at man venter på dna-prøver fra afføring for at fastslå, at der er tale om en ulv.

Tommy Hansen, der er vildtkonsulent i Naturstyrelsens afdeling i Thy, fortæller, at man endnu ikke ved noget om dyrets DNA.

- Det eneste, vi er nået til, er, at vi sætter en masse kameraer op i Nationalpark Thy her i weekenden, siger han til DR Nyheder.