Nu er veteran-cyklister også på doping

Danmarks Cykle Union vurderer, at doping er mere udbredt hos aldrende amatører, end man hitil har troet.

Danmarks Cykle Union vurderer, at doping er mere udbredt hos aldrende amatører, end man hitil har troet. (© Team Concordia Forsikring)

Dopingsyndere er ikke længere kun noget, der dukker op i det professionelle cykelfelt - den skumle genvej til succes er langt mere udbredt blandt sportens aldrende amatører end hidtil antaget, skriver Politiken torsdag.

Så kontant er meldingen fra Danmarks Cykle Union (DCU) og Anti Doping Danmark, efter at dopingsagen mod veteranrytteren og nu tidligere medlem af DCU's bestyrelse Søren Svenningsen onsdag blev afsluttet med en toårig karantæne.

-Det går over min fatteevne, at folk for at vinde en buket blomster eller et papirdiplom bruger ulovlige midler. Det er grotesk, men det sker desværre, siger formanden for DCU, Tom Lund, til Politiken.

Flere henvendelser

-Vi har fået flere henvendelser fra ryttere i veteranklassen, som melder om mærkelige resultater, når nogle ryttere pludselig kører fantastisk stærkt", siger cykelformanden. På grund af den bestyrkede mistanke har DCU har derfor selv bedt Anti Doping Danmark om at øge mængden af dopingkontroller i veteranklassen. En opgave, som direktør Lone Hansen mener, at der er et reelt behov for at udføre.

-Der er en trend i samfundet, at man er med for at bryde personlige grænser eller vinde, ikke bare for at deltage. Derfor kan vi meget vel kun have set toppen af isbjerget, siger Lone Hansen til Politiken.

Testosteron

Sagen mod 47-årige Søren Svenningsen blev offentligt kendt 29. august i år. Dengang oplyste cykelforbundet, at veteranrytteren var blevet testet positiv for testosteron og to slags binyrebarkhormoner efter et motionsløb i juni. En prekær sag for DCU, idet rytteren på det tidspunkt var medlem af unionens bestyrelse og formand for Holte Cykel Klub.

Søren Svenningsen har forklaret, at testosteronet stammede fra to indsprøjtninger for en rygskade i august 2011.