Nu får du vejledning til Australien og 36 andre lande

Rejsende kan nu få råd om flere lande fra Udenrigsministeriet, som udvider med blandt andet Europa og USA.

Australien er blandt de 37 nye lande, som Udenrigsministeriet har udarbejdet rejsevejledning til. (Foto: SAEED KHAN / JULIAN FINNEY © DR ARKIV)

Udenrigsministeriet udvider antallet af rejsevejledninger med 37 helt nye, som for første gang omfatter lande i Europa samt USA, Canada, Japan og Australien, oplyser Udenrigsministeriet.

- Vores logik er nu, at har vi en ambassade, skal vi også yde den service at lave en rejsevejledning. Tidligere lavede vi kun vejledningerne til lande, hvor der var sikkerhedsrisici eller mange spørgsmål fra danskere, siger centerchef for Borgerservice og Kommunikation René Dinesen til DR Nyheder.

Før udvidelsen havde Udenrigsministeriet omkring 40 rejsevejledninger, så man har næsten fordoblet antallet.

Som noget nyt bliver landene markeret med farver - alt efter sikkerhedsrisikoen, og hvor påpasselig turisterne skal være på rejsen.

Bekymret for terror

Udvidelsen kommer på grund af stigende efterspørgsel til nye lande, siger centerchefen.

For eksempel ringede mange danskere og spurgte til risikoen ved at rejse i Frankrig, da der var undtagelsestilstand efter flere terrorangreb i landet.

Er det fordi, der har været terror i fx Sverige, Spanien og Frankrig, at der nu er lavet rejsevejledninger dertil?

- Nej, det er det ikke. Men det er klart, at vi har fået mange flere spørgsmål til lande i Europa og Nordamerika, fordi der har været mere terror, siger René Dinesen.

I dag rejser mange danskere individuelt og ikke nødvendigvis med et selskab, som tager sig af sikkerhed og praktik. Derfor oplever Udenrigsministeriet stor efterspørgsel på gode rejseråd, forklarer han.

Se rejsevejledningerne her på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Af nye rejsevejledninger til europæiske lande kan nævnes Spanien, Sverige, Norge, Tjekkiet, Østrig, Rumænien og Belgien. Fælles for landene er, at de er markeret med grøn farve, og at rejsende blot skal udvise normal opmærksomhed.

Lande, som er markeret med gul, er for eksempel Nepal, Mexico, Rusland og det meste af Saudi Arabien, hvor rejsende skal 'udvise ekstra forsigtighed'.

Udenrigsministeriet fraråder dog alle rejser i Saudi Arabien til områder 50 kilometer fra grænsen til Yemen.

Det samme er tilfældet i Palæstina, hvor rejsende generelt skal være forsigtige, mens rejser til Gazastriben helt frarådes.

Rettet mod turister

Rejsevejledningerne er primært rettet mod danske turistrejsende og er Udenrigsministeriets vurdering af særlige farer eller forhold, man skal kende til, inden man besøger et land.

Det kan være risiko for naturkatastrofer, politiske spændinger, forhøjet risiko for terrorangreb eller anden kriminalitet.

Alle informationer er nu samlet i Udenrigsministeriets app "Rejseklar".

Her kan man også tilmelde sig den såkaldte "Danskerlisten". Den giver mulighed for direkte kontakt mellem den rejsende og Udenrigsministeriet i tilfælde af en krisesituation.

Hvis man ikke har adgang app'en, kan man tilmelde sig listen på danskerlisten.um.dk.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter