Nu kommer Uber-chauffører for retten

Mere end et år efter politianmeldelse, kommer seks sager nu for retten

Taxichauffører blokerede Kongens Nytorv lørdag d. 13 februar 2016 i protest mod den private kørselstjeneste Uber, der udbyder alternativ taxikørsel i København. (Foto: Jens Astrup/Scanpix 2016) (Foto: © JENS ASTRUP, Scanpix)

I november 2014 anmeldte Trafikstyrelsen kørselstjenesten Uber til politiet for ulovlig taxikørsel.

Siden er 24 Uber-chauffører blevet sigtet af politiet for at have overtrådt taxilovgivningen, og nu kommer de første seks prøvesager for retten i København.

Det oplyser senioranklager Elisabeth Boserup fra Københavns Politi til DR Nyheder.

- Vi har sendt seks prøvesager til byretten, og de er berammet til den 26. april, siger hun.

Anklagemyndigheden mener, at Uber-chaufførerne har handlet i strid med taxilovens paragraf 1, stk. 1 - og altså dermed har bedrevet ulovlig taxikørsel.

Meldingen kommer efter, at DR Nyheder i mandags kunne fortælle, at i alt 24 Uber-chauffører var blevet sigtet af politiet - ni af dem alene i 2016.

Politikommissær i færdselsafdelingen ved Københavns Politi, Søren Wiborg, fortalte ved den lejlighed, at politiet og Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om bødestraf.

5.000 kroner for hver dag loven overtrædes. Samme tilgang, som når almindelige taxichauffører overtræder loven.

- Der får de en bøde for hver dag, de f.eks. ikke har ført deres kørebog. Så der er i den retning ikke nogen forskel på at være Uber-chauffør eller hyrevognschauffør, siger Søren Wiborg.

Myndighederne har dog endnu ikke afgjort, om selve Uber-tjenesten er ulovlig eller lovlig i Danmark. Alligevel har politiet altså valgt at sigte de 24 chauffører, hvoraf seks nu er klar til at komme for retten.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1120585164658673