Nu kommer varmen - men i marts kan vi igen få 10 graders frost

I løbet af denne uge vil temperaturen stige, og det vil blive varmere, men vinteren er ikke helt færdig med os endnu.

Det kan være vejr som dette, du kan se frem til i løbet af denne uge. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Indtil videre har februar måned været meget kold. Den har stået på snestorme, fygning, hård kulde og frosne søer. For nogle har det været en fest, mens det har været mindre sjovt for andre. Så hvis du ikke er så vild med kulde, kan du ånde lettet op - for nu. Vinteren vender nemlig tilbage senere.

I løbet af denne uge vil tempearaturerne nemlig skifte, og vi kan forvente et noget lunere vejr, end vi hidtil har været vant til i denne februar. Det fortæller Søren Jacobsen, der er vært hos DR Vejret

- Allerede i morgen bliver det omkring de syv til otte graders varme i den sydlige del af landet, og det bliver det nok også i løbet af fredagen. Lørdag bliver det endnu varmere, og på søndag kan det være, at temperaturen sniger sig op omkring de to cifrede temperaturtal.

Efter at Danmark har ligget under den tunge og iskolde polarluft de sidste 14 dage, vil der nu blive mulighed for, at man kan få lidt forår ind under huden.

- Tøbruddet, som man vist godt kan kalde det, er kommet meget hurtigt. Det er et ret markant tøbrud, og det giver lidt forårsfornemmelser. Derudover ser det også ud til, at nattefrosten holder sig væk, siger DR's vejrvært.

  • Det har sneet gevaldigt den seneste måned, men nu kommer varmen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • To både er frosset inde på grund af kulden, som har været over Danmark den seneste tid. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
  • Flere steder i landet har modtaget massive mængder sne. Her er vi i Gedser den 9. februar. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
1 / 3

Kulden er på tilbagetog - men den kommer igen

Selvom det bliver varmere, kan det være en god idé, at man venter med at gå helt i forårshumør. For det bliver formentlig for en kort stund, at man kan nyde de varme temperaturer, da det ser ud til, at kulden vender tilbage senere. Helt præcist vil kong Vinter igen gøre sit indtog i slutningen af februar.

Det fortæller Anna Christiansson, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

- Fra slutningen af februar og ind i marts forventer vi, at det igen bliver lidt koldere. I starten af marts vil dagtemperaturen ligge imellem to graders frost og fire graders varme. Nattemperaturen kan formentlig komme helt ned imellem nul og fem graders frost.

Og hvis vejrforholdende tillader det, kan vi komme endnu længere ned under frysepunktet, når natten melder sin ankomst.

- Hvis der ikke kommer skyer og vind, så får vi en overkøling af luften, og der vil man kunne opleve grader helt ned på ti graders frost om natten. Der er dog mange ting, som spiller ind, men der er en klar risiko for det.

Man kan dog se frem mod midten af marts, hvor temperaturen langsomt til vende mod det varmere.

- I midten af marts, ser det ud til, at det bliver lidt varmere igen med dagtemperaturer på to graders frost til fire graders varme, siger Anna Christiansson, vagthavende meteorolog hos DMI.

Selvom marts får en kold indledning og en mildere afslutning, forventer DMI, at middeltemperaturen vil ende på det normale for årstiden.

Du kan se DMI's månedsprognose her.

Sådan ser vejret ud til og med mandag i næste uge, ifølge prognoserne. På billedet ses Nina Bendixen, der er en af DR's vejrværter.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter