Nu meget svært at fuske med dagpenge

Staten skovler i øjeblikket penge ind på dagpengefuskere, for det er blevet nærmest umuligt at snyde med dagpenge, skriver De 3 Stiftstidender & JydskeVestkysten. sidste år hentede Arbejdsdirektoratet over 40 millioner kroner fra dagpenge-snydere.

Det er blevet meget svært at være dagpengefusker, skriver De 3Stiftstidender & JydskeVestkysten onsdag. Det er nu nærmestumuligt at svindle med dagpenge, fordi registrene er blevetforbedret.

Sidste år havde Arbejdsdirektoratet stigende succes med atopdage svindelen og indkradsede 40,5 millioner kroner i uberettigetudbetalte dagpenge - eller knap 10 procent mere end året før.

Successen skyldes ikke, at der bliver flere fuskere, menderimod, at det bliver lettere at afsløre dem, fortæller SusanneBærentsen, der er kontorchef i Arbejdsdirektoratet.

- I Det centrale Oplysningsseddelregister kan vi se samtligeskatteydere, og hvad de får udbetalt og hvorfra. De oplysningerbliver hele tiden mere nøjagtige, og i takt med at systemernebliver bedre, så bliver vores værktøj til at finde svindlerne ogsåbedre, siger Susanne Bærentsen.

Ud fra registret er det let at finde ud af, om folk, der fårdagpenge, også har fået andre udbetalinger.

- Vi kan bede om en kørsel på hvem, der får dagpenge, og om defår penge andre steder fra. Så får vi simpelthen en liste. Derefterkan vi checke hos Told og Skat, hvem de ellers har fået penge af,forklarer kontorchefen.

Det er ikke kun småpenge, danskerne snyder a-kasserne for. Iøjeblikket arbejder Arbejdsdirektoratet med en sag, hvor én enkeltperson har svindlet for op mod 1,2 millioner kroner.

- Vedkommende har fået udbetalt først dagpenge, såovergangsydelse og derefter efterløn på grundlag af nogleforfalskede papirer, siger Susanne Bærentsen.

Dagpenge-fuskere får typisk en betinget dom, men der kan blivetale om ubetinget fængsel til storsvindlerne. Folk, der har snydtfor mindre beløb, får karantæne i op til et halvt år, og skalbetale dagpengene tilbage.

Facebook
Twitter