Nu skriver BBC og svenske medier også om giraffen Marius

Det vækker opsigt i både Storbritannien og Sverige, at Københavns Zoo afliver en rask giraf.

Giraffen Marius i Zoo skal aflives på grund af regler om indavl. Den bliver aflivet med en boltpistol og ikke med bedøvelsesmiddel, da den skal laves til foder. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Søndag er livet slut for giraffen Marius. Det lange dyr bliver aflivet i Københavns Zoo på grund af europæiske love om indavl og pladsmangel.

Både aflivningen og den efterfølgende opstandelse med blandt andet underskriftindsamlinger vækker opsigt uden for landets grænser.

- Marius skal dø

Den britiske medie-mastodont BBC fortæller således, at dyrerettighedsaktivister kalder aflivningen barbarisk.

Samtidig fortæller BBC, at viceadministrerende direktør Bengt Holst fra Københavns Zoo har svært ved at forstå reaktionerne, fordi der eksempelvis i Danmark bliver skudt hundredvis af hjorte for at holde hjortebestanden nede.

Svenska Dagbladet skriver også om den danske debat, mens Aftonbladet vinkler direkte på aflivningen og bruger en del mere dramatiske detaljer i deres artikel, som har fået overskriften "Giraffen Marius skal dø på søndag".

Kødet kastes for tigrene

Marius får ikke bedøvelsesmiddel, men bliver aflivet med en boltpistol, fordi kødet skal bruges til foder til tigre og løver. Københavns Zoo inviterer interesserede til at komme og overvære obduktionen søndag formiddag.

- Vi har alle set en levende giraf, og det er et stort og mægtigt dyr, men det er noget andet at se, hvordan den ser ud inden i. Der er mange fascinerede dele af en sådan giraf, siger zoo-direktøren til Ekstra Bladet.

Det svenske medie Expressen har tidligere fortalt, at Frösö Zoo i Sverige har tilbudt at tage Marius ind i deres have. Det tilbud har Københavns Zoo dog ikke tænkt sig at tage imod.

Københavns Zoo afliver hvert år mellem 20 og 30 såkaldte overskudsdyr.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk