Nu slutter Women Deliver: Vi stiller igen fem skarpe til Katja Iversen

Den danske direktør, Katja Iversen, ville egentlig ønske, at Women Deliver ikke fandtes.

En tilfreds direktør for Women Deliver, Katja Iversen, deltager i morgendans på konferencen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Inden verdens største konference om kvinder og pigers sundhed og rettigheder begyndte i mandags, spurgte vi den danske direktør for Women Deliver, Katja Iversen, om hendes forventninger.

Om ikke mange timer er konferencen i Bella Center, København, slut. De 5733 deltagere vil tage hjem til de 169 forskellige lande, de kommer fra - og vi har igen mødt Katja Iversen og bedt hende evaluere på Women Deliver 2016.

Hvordan har det været?

- Det har været fantastisk. Det har været optimistisk, inspirerende, innoverende - det har været alt, hvad vi har drømt om.

Hvad er der kommet ud af konferencen?

- Dels er der kommet en masse konkrete løsninger til, hvad man kan gøre. Og den energi, jeg har følt, når folk har mødtes, har man næsten kunnet mærke fysisk i rummet. Så det er løsninger, energi og så nye partnerskaber. Og så den der... Altså folk er bare så klar.

- Vi vil jo forandringen - vi vil en fokusering på piger og kvinder i nationale planer, og det er det, der skal ske nu, men det sker ved at have de økonomiske argumenter, de moralske argumenter og de løsninger, man kan smide på bordet, og som kan blive implementeret. Og det er det, de 5733 deltagere skal gøre noget ved.

Hvad kommer der helt konkret ud af den her fjerde Women Deliver-konference?

- Der kommer det, vi kalder et løsningspanorama, som udkommer om nogle uger, når vi har fået samlet alt og skrevet op. Det bliver et større dokument med alle de forskellige løsninger, der er kommet frem her, med et link, som man kan klikke på og få mere at vide samt finde en kontaktperson. Ideen er jo, at hvis det virker i et land, kan det også være det virker i et andet - men det vigtigste er at få skabt kontakten.

Hvad skal skal der ske nu?

- Nu skal jeg lige sidde 24 timer hjemme i kolonihaven med fødderne oppe, og så skal jeg videre til Verdens Sundhedssummit i næste uge og stå på en talerstol mandag, hvor vi skal tale om vejen videre - og derfra kører det jo. Der har været over 2500 organisationer, og vi holder kontakt med dem, og vi bliver ved med at føde dem med inspiration og løsninger og følge op på dem for. Og der, hvor vi kan træde ind og være med til at plante nogle frø og skubbe lidt på, så gør vi det.

Hvad så med næste konference om tre år?

- Vi holder den næste i 2019, og hvor det bliver, skal vi til at finde ud af, men vi laver jo også meget mere end konferencer. Jeg håber, at om 15 år er der slet ikke brug for Women Deliver-konferencer mere. I længden håber jeg ikke, at der er brug for en organisation som Women Deliver. Jeg håber virkelig, at kvinder og piger opnår ligestilling, for det kommer alle til gode

Facebook
Twitter