Nu vil Frank Grevil også renses

Den tidligere efterretningsofficer, Frank Grevil, mener, at frifindelsen af Berlingske-journalisterne i går kan gavne ham. Han har indbragt sin dom på fire måneders fængsel til Menneskerettighedsdomstolen.

Frank Søholm Grevil blev sidste år idømt fire måneders fængsel for at have lækket de fortrolige oplysninger, som tre fra Berlingske Tidende i går blev frifundet for at have offentliggjort. (© DR)

Den tidligere efterretningsofficer Frank Grevil håber at blive frikendt for landsskadelig virksomhed, når Menneskerettighedsdomstolen til foråret beslutter, om den vil føre hans sag.

I går blev to journalister og en chefredaktør på Berlingske Tidende frifundet for at have offentliggjort de fortrolige oplysninger, som Grevil gav dem om situationen i Irak.

Frifindelsen kan få betydning for Frank Grevil, der blev idømt fire måneders fængsel for at have lækket oplysningerne, en sag han vil anke til Menneskeretsdomstolen i Strasbourg, skriver MetroExpress.

Kan være brugbar for Grevil

Ifølge pressejuristen Oluf Jørgensen fra Danmark Journalisthøjskole har domstolen tidligere lagt vægt på, at pressefrihed medfører beskyttelse både af journalister og deres kilder.

- Frank Grevil lækkede ikke oplysninger for personlig vindings skyld, men fordi han ønskede offentlighed om trusselsvurderingerne i Irak. Derfor kan frifindelsen af journalisterne formentlig være brugbar for Frank Grevil, siger Oluf Jørgensen til MetroXpress.

Netop spørgsmålet om personlig vinding over for offentlighedens interesser var afgørende i byretten i går, da de tre fra Berlingske Tidende blev frifundet.

Facebook
Twitter