Ny animationsvideo fra Jehovas Vidner i modvind

Støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner kritiserer videoen, fordi den ifølge gruppen påvirker børnene og giver dem dårlig samvittighed

Hvem kan redde os nu? Det kan Sparlock. Brug din energi, råber en lille dreng.

Sådan indledes lektion 2 i "Adlyd Jehova", der er en del af en ny animationsvideo, hvor en lille dreng leger med en actionfigur, indtil moderen griber ind.

- Hvem kan godt lide magi? Jehova eller Satan, siger moderen i filmen.

- Satan, siger den lille dreng fra filmen.

- Det er rigtigt. Magi er noget ondt. Det er derfor, at Jehova hader det. Er du sikker på, at du vil lege med noget, som Jehova hader, spørger moderen.

Vagttårnet udgiver videoen i Danmark

Videoen udgives i Danmark af Jehovas Vidners blad, Vagttårnet. Den møder kritik hos formanden for støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner.

- Fanden selv bliver bragt frem i billedet, og så er Jehova næsten et endnu større skræmmebillede, fordi hvis han (drengen i animationsfilmen.red) gør ham ked af det, så går det skidt. Så går det ligesom med Adam og Eva. Ren elendighed og udslettelse, siger Poul Dal til DR Nyheder.

Ingen plads til superhelte

Poul Dal forlod Jehovas Vidner for 17 år siden. Han mener, at det er et problem, at Jehovas Vidner ikke lader børnene lege med hele deres fantasi. Eksempelvis må de ikke lege med superhelte. I stedet skal børnene hele tiden overveje deres handlinger.

- Det er meget ufornuftigt og meget voldsomt at udsætte børn for den slags påvirkning. Den slags skyldfølelsespolitik. Nu er det meget typisk for Jehovas Vidner, det er et kontrollerende samfund, siger han og fortsætter:

- Børns fantasi har altid været stor. Jeg har selv været barn engang. Man hørte om eventyr af H.C. Andersen og om trolde og hekse osv. Her kan man se, at der skal renses ud i det, fortæller han.

Poul Dal: Videoen er ekstra voldsom

Ifølge Poul Dal har Jehovas Vidner altid forsøgt at give børnene dårlig samvittighed, men han mener, at animationsfilmen er ekstra voldsom.

- Førhen har det stået i deres litteratur, og så kunne forældrene så fortælle deres børn om det, fordi der er faktisk tale om børn i en alder, der ikke kan læse endnu. Det er intensiveret enormt. Man skal præge dem helt ind til den inderste kerne, siger han.

Se første del af filmen her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk