Ny app husker hvad lægen sagde

En ny app skal sørge for, at så mange detaljer som muligt af samtalen mellem lægen og patienten rent faktisk også kommer med hjem fra sygehuset.

(Foto: © Grafik Mie Hvidkjær, DR Nyheder)

Kan du huske alt det, lægen sagde? I detaljer?

Hvis ikke, så kan du inden udgangen af 2016 bruge en app til at optage samtalen på sygehuset for at lytte den igennem senere.

Efter en succesfuld test har Enhed for Sundhedstjenesteforskning på Sygehus Lillebælt sat skub i udviklingen af applikationen, der skal optimere behandlingen.

Hvorfor så ikke bare optage samtalen selv, kan man spørge.

- Det her er et forsøg fra sygehusene på at give patienterne et bedre overblik. Og vi ved, at overgang fra sygehus til sygehus kan være svær, siger Maiken Wolderslund, ph.d.-studerende ved Enhed for Sundhedstjenesteforskning på Sygehus Lillebælt og en af initiativtagerne til projektet.

I app'en vil patienten have samlet samtalerne med lægerne/sygeplejerskerne, også selv om de ikke finder sted på samme sygehus. Og så er det meningen, at de optagede samtaler skal ligge side om side med andre sundhedsoplysninger.

Måske hos praktiserende læger

Optagesystemet er testet på Sygehus Lillebælt i Vejle, og de praktiserende læger vil ikke afvise, at et lignende værktøj kan bruges i den almindelige lægepraksis.

- Vi ved jo, at læger forestiller sig, at patienter opfanger flere informationer, end de gør, siger Ulrich Holm, der er næstformand i Praktiserende Lægers Organisation (PLO).

Han forudser, at systemet kan blive mødt med en smule skepsis, da lægerne kan opfatte det som et tegn på mistillid, at samtalen skal optages.

- Men præmissen for det her er jo positiv, og vi synes, det er glimrende, siger Ulrich Holm og understreger, at det ikke er noget, de praktiserende læger arbejder på at indføre lige i øjeblikket.

Det vil han lade være op til kvalitetsenhederne i de enkelte regioner.