Ny bog: Bandeekspert solgte fortroligt dokument til ex-rocker

Ny bog beskylder talsmand for Tidligere Bandemedlemmer, Michael Green for at have solgt et fortroligt dokument til tidligere rocker.

I en ny bog bliver talsmand for foreningen Tidligere Bandemedlemmer (TBM), Michael Green, beskyldt for at have solgt et fortroligt politidokument til den tidligere rocker, Lars Jensen.

Det er Lars Jensen selv, som er forfatter til bogen, og det er dermed også ham, der rejser beskyldningen.

- Han (Michael Green red.) sagde, at hvis ikke jeg havde nogen penge, var der ikke noget dokument, siger Lars Jensen til DR Nyheder og fortæller, at han gav 10.000 kroner for det hemmelige dokument.

Samarbejdet med kommuner og politikere

Michael Green er talsmand for foreningen TBM (Tidligere bandemedlemmer), der hjælper kriminelle ud af bandemiljøet.

Foreningen har samarbejdet med en række kommuner og politikere i deres arbejde med at hjælpe bandemedlemmer og tidligere bandemedlemmer ud af miljøet. Michael Green har haft foretræde for Retsudvalget, og han har et netværk på både Christiansborg og i politiet.

- Det er kynisk, men det er også krænkende, for han repræsenterer en forening, der påstår, at den hjælper folk af god vilje, lyder det fra Lars Jensen, der selv har været dybt kriminel i sine år som medlem af rockergruppen Hells Angels.

Lars Jensen er både blevet dømt for drab og vold, og da han sad i fængsel fik han forlænget sin straf flere gange for vold mod andre ansatte.

Skulle dræbes i efteråret 2012

Det hemmelige dokument, som DR Nyheder har været i besiddelse af siden januar, indeholder navnet på en ung mand, der i efteråret 2012 af Hells Angels angiveligt blev sendt hjem til Lars Jensen for at dræbe ham.

Siden 2003, hvor Lars Jensen meldte sig ud af Hells Angels, har han været en jagtet og forhadt mand, siger han selv. Han har siden holdt foredrag om HA for at advare drenge og unge mænd mod at blive fristet af rockertilværelsen.

I efteråret 2012 gik han så langt som at sige, at han krævede HA forbudt ved lov. Det vakte debat, men et forbud blev aldrig vedtaget.

Politiet udarbejder dokument

Men selv om HA angiveligt gerne ville have Lars Jensen dræbt den efterårsdag i 2012, skete det ikke. For gerningsmanden fik angiveligt kolde fødder og vendte om. Her tog han ifølge dokumentet kontakt til TBM for at komme ud af rockermiljøet.

Sammen med TBM henvendte den unge mand sig til politiet for at finde ud af, hvilken beskyttelse man kunne tilbyde ham. Efterfølgende udarbejdede politiet det hemmelige dokument.

Dokumentet er en aftale mellem politiet og den unge mand, der beskriver den unge mands indtræden i politiets bandeexit-program.

Et dokument for 10.000 kroner

Indtil sommeren 2013 kendte Lars Jensen ikke navnet på den mand, der var blevet sendt ud for at dræbe ham i efteråret 2012.

Men i juli måned i år blev han ifølge bogen, der udkommer torsdag, ringet op af Michael Green, der fortalte ham, at han lå inde med et politidokument med mandens navn.

- Grunden til at det er vigtigt for mig at vide, hvad den person hedder, er for at kunne køre en erstatningssag. Han har jo fået en ny identitet, så han er jo kun en reference, siger Lars Jensen.

Hvorfor valgte du at betale penge for dokumentet? - Jeg følte virkelig, at det dokument kunne gøre en forskel for mig og min familie, og derfor går jeg med til at betale de 10.000 kroner, siger Lars Jensen.

Han fortæller, at han sendte dokumentet til Rigspolitiet kort efter, at han havde fået det tilsendt.

Kontooverførsel og sms-korrespondance

DR Nyheder er i besiddelse af en sms-korrespondance, der er foregået fra den 8. til den 11. juli 2013. Ifølge Lars Jensen foregår samtalen mellem ham selv, Michael Green og et medlem af TBM. Her skriver de tre mænd frem og tilbage om et dokument og et beløb, der skal sættes ind på en konto.

- "Ring til Michael Green på dette nummer kl 12.00" forlyder det i en sms fra et taletidsnummer, det ikke har været muligt at identificere for DR Nyheder.

Herefter forhandler man frem og tilbage indtil man afslutter korrespondancen med: "Det er noteret. Giver mg besked. Sender dokument i morgen kl 1200. KA"

Udover SMS-korrespondancen er DR Nyheder i besiddelse af dokumentation på en kontooverførsel fra Lars Jensen på 10.000 kroner til TBMs kontonummer.

Overførslen, der har fundet sted den 11. juli, stemmer overens med en mail fra en mand med tilknytning til TBM som Lars Jensen modtager, hvori dokumentet er vedhæftet. Den mail er DR Nyheder også i besiddelse af.

Green afviser beskyldningerne

DR Nyheder har forelagt Michael Green kritikken. Han afviser beskyldningerne.

- Jeg har ikke ringet til Lars Jensen og sagt, at jeg har noget, han gerne vil have for 10.000 kroner. Det må stå for hans egen regning, siger han til DR Nyheder.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra Hells Angels, men det har ikke været muligt. Tidligere har HA dog afvist at have noget med drabsforsøget i efteråret 2012 at gøre.

Facebook
Twitter