Ny digital skole-sammenligner: Se her, hvordan dit barns skole klarer sig

Det er ikke muligt at søge en færdig liste frem, der afslører, hvilke skoler der er bedst og dårligst.

I det nye digitale værktøj kan man blandt andet sammenligne karakterer på de skoler, man er er interesseret i. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Får eleverne i dit barns skole i gennemsnit lige så gode karakterer som i resten af landet? Og hvordan trives børnene egentlig socialt på din lokale skole?

Det skal et nyt digitalt værktøj, som regeringen i dag lancerer, hjælpe med at give overblik over.

I et interaktivt danmarkskort kan man klikke sig ind på en region, en kommune, en by og til sidst vælge den specifikke skole, man er nysgerrig efter at vide mere om.

Alle oplysninger om karakterer, trivsel, fravær, elevsammensætning og andet, der kan være relevant for forældres valg af skole, kan man læse mere om her: www.uddannelsesstatistik.dk

For at komme frem til danmarkskortet, som er vist på ovenstående billede, skal man klikke 'grundskolen', 'overblik' og 'start her'.

Kortet her er et screenprint fra ministeriets hjemmeside, der viser de forskellige regioner, man kan klikke sig ind på for at finde den skole, man vil vide mere om.

Men redskabet indeholder ikke en færdig liste over, hvilke skoler der på de udvalgte parametre klarer sig bedst og dårligt, oplyser Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling.

Værktøjet skal være brugervenligt, så det er nemt- for forældre og andre interesserede - lokalt at sammenligne enkelte skoler, hvis man for eksempel er i tvivl om, hvilken lokal skole ens børn skal gå i ud fra de parametre, man synes er vigtige.

På ministeriets side kan man få viden om alle landets grundskoler, herunder både privatskoler og folkeskoler.

Oplysningerne er fordelt på syv forskellige parametre:

  • Elevfravær
  • Skolens karakterer
  • Skolens karakterer korrigeret for, hvad man kan forvente i forhold til skolens socioøkonomiske baggrund
  • Tal for, hvordan eleverne trives socialt såvel som fagligt, ro og orden
  • Elevernes uddannelsesstatus efter afslutningen af 9. klasse
  • Andelen af fag dækket af undervisere med linjefagskompetence eller tilsvarende
  • Oplysninger om elevsammensætningen på skolerne