Ny dom sætter punktum for morders flugt

Drabsdømt på flugt var klar til at skyde mod politiet. Det var anden gang, han flygtede. Nu har fængslerne ændret procedure.

Retten i Glostrup har i dag idømt en morder halvandet års fængsel for at være flygtet under hospitalsbesøg, mens han afsonede sin fængselsstraf. (© DR)

Politiet tog ingen chancer, så maskinpistolerne blev taget med helt ind i retslokalet. Men det var heller ikke hvem som helst, der i dag sad på anklagebænken i Glostrup for at få lagt en ekstra straf oven i de 14 års fængsel, som han i forvejen skal afsone.

Den 26-årige drabsdømte Danni Meisler blev befriet, da han i december sidste år kom til sygehuset i Glostrup for få en røntgenundersøgelse af sin dårlige hofte. To mænd truede fængselsfunktionærerne, så Meisler selv kunne stikke af i den ventende bil.

Flugten kostede halvandet års fængsel

Da politiet fire dage senere trængte ind i den lejlighed i Rødovre, hvor han opholdt sig, fandt de en pistol gemt under en dyne. Han var klar til at skyde mod politiet, hvis de skød mod ham uden varsel, sagde han.

- Hvad skulle jeg gøre, hvis de skød mod mig igen? Sidde med en kniv eller et lille hvidt flag. Det er min ret at forsvare mig, fortalte den hårdt pumpede drabsmand med det drengede smil.

Danni Meisler har da også tidligere haft alt for god lejlighed til at lære politiets skydevåben at kende. Da han i 2006 blev anholdt for at have dræbt en mand på Voldes Bodega i Brønshøj, skete det i en regn af kugler.

Politiet ville stoppe den bil, som Meisler kørte i, og affyrede i alt 20 skud. Danni Meisler lå i skjul på bagsædet, men chaufføren omkom.

Forinden var det en gang lykkedes ham at stikke af. Midt på Åboulevarden i København fik han åbnet døren på en politibil og løb fra stedet. Flugten varede dengang i fem måneder.

I dag var to andre tiltalt for selve befrielsesaktionen, blandt dem lillebroren til Danni Meisler. Han fik da også en kærligt klap på hovedet, da han kunne sætte sig ved siden af sin storebror i retten.

Bror tre måneder bag tremmer

Den nu 18-årige lillebror slap med tre måneders fængsel. Værre gik det for hans jævnaldrende skolekammerat, Cosmin Feraru, der fik et års fængsel, fordi det var ham, der truede fængselsfolkene.

Hele flugten har siden fået fængselsvæsnet til at ændre procedurer. Nu får de indsatte kun besked en halv time i forvejen, når de skal på sygehuset, så de ikke kan nå at orkestrere en flugt.

FacebookTwitter