Ny fejl i terrorsag: To sigtede sad i samme fængsel

Københavns Politi blev gjort opmærksom på fejlen for to dage siden.

Da Københavns Politi blev opmærksom herpå den 26. januar 2016, blev den ene af de indsatte flyttet til et andet arresthus, oplyser justitsminister Søren Pind (V). (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

To af de fem personer, der er sigtet i terrorsagen fra København, delte i godt en måned arrest.

Det fortalte justitsminister Søren Pind (V) tidligere på dagen under et lukket samråd om den såkaldte mobil-sag på Christiansborg.

Fra slutningen af december 2015 til den 26. januar i år var de to sigtede begge blevet anbragt i Politigårdens Fængsel i midten af København.

- Da anklagemyndigheden i Københavns Politi blev opmærksom herpå den 26. januar 2016, blev den ene af de indsatte flyttet til et andet arresthus, hvor ingen af de medsigtede er anbragt, står der i ministerens talepapir, som Justitsministeriet selv har valgt at offentliggøre.

Fejlen blev opdaget i forbindelse med kortlægningen af mobil-sagen, som i dag har vist sig at være mere omfattende end først antaget.

Tidligere på måneden kunne DR Nyheder fortælle, at en af den sigtede har været aktiv på Facebook, mens han har siddet i fængsel. Men under dagens samråd kom det frem, at fire af de fem fængslede har haft adgang til syv forskellige mobiltelefoner, i det lille års tid de har siddet bag tremmer.

Den første mobiltelefon blev allerede fundet i april sidste år, og ifølge justitsministeren er det ”en uholdbar situation, at varetægtsfængslede i en terrorsag åbenbart har adgang til at kommunikere med omverdenen”.

De fem personer blev anholdt i perioden mellem den 15. februar og 20. marts, og de er sigtet for medvirken til drabsforsøg i forbindelse med terrorangrebet fra februar sidste år.

Her skød og dræbte Omar El-Hussein to personer i København.