Ny forskning: Mere motion giver mindre vægttab

Motion over 30 minutter er spildt arbejde, hvis du vil tabe dig. Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Københavns Universitet

Motion over 30 minutter er spildt arbejde, hvis du vil tabe dig. Det er konklusionen i en ny undersøgelse fra Københavns Universitet (© colourbox)

Motion over 30 minutter er spildt arbejde, hvis du vil tabe dig.

Det lyder overraskende, men er konklusionen i en ny undersøgelse fra Københavns Universitet. Den viser, at du taber dig lige så meget af en halv times motion som ved en hel time. Men du tager mere på igen, når du træner en hel time.

- De mænd, der motionerede 30 minutter om dagen, tabte sig i gennemsnit 3,6 kilo på forsøgets tre måneder, mens vægttabet var 2,7 kilo for dem, som motionerede i en hel time, siger Mads Rosenkilde, der er ph.d.-studerende ved Københavns Universitet.

Spiste mere efter træning

Det skyldes sandsynligvis, at de, der trænede en hel time i undersøgelsen, fik mere muskelmasse på kroppen. Men det hang også sammen med, at de spiste mere, og at de var mere udbrændte efter træningen.

Derfor fik de ikke rørt sig nær så meget resten af dagen, som dem, der kun straffede løbeskoene i 30 minutter. Begge grupper tabte fire kilo fedtmasse i løbet af forsøgets tre måneder.

Bente Stallknecht, der er lektor ved Københavns Universitet, fortæller, at du skal træne 30 minutter hver dag og sørge for at få banket pulsen i vejret tre dage om ugen, hvis du vil have smide flest mulige kilo.

15 eller 30

Hun understreger, at forsøget er lavet med moderat overvægtige mænd i alderen 20-40 år, og hun ikke kan give garanti for, at resultaterne vil være de samme for folk uden for den gruppe, før det er blevet undersøgt i en anden undersøgelse.

Kvinder forbrænder for eksempel mere fedt end mænd ved motionstræning.

Til næste år vil eksperterne ved Københavns Universitet se på, om 15 minutter kan være lige så godt som 30 minutter.