Ny mand anholdt for terrorangreb i København

Politiet har fredag formiddag anholdt og sigtet endnu en mand for hjælpe gerningsmand bag terrorangrebet i København mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Politiet har fredag anholdt endnu en mand i terrorsagen mod København. Dermed er tre mænd i alt anholdt og sigtet i sagen, mens gerningsmanden selv døde i en skududveksling med politiet. (Foto: Foto: Simon Læssøe © Scanpix Danmark)

Politiet har fredag formiddag anholdt og sigtet endnu en mand for medvirken ved terrorangrebet i København mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade.Det oplyser politiet selv i en pressemeddelelse.- I dag ca. kl. 10.35 har Københavns Politi anholdt en ung mand, der fremstilles i grundlovsforhør, sigtet for medvirken til gerningsmandens handlinger den 14. og 15. februar, står der i meddelelsen.

I forvejen har politiet anholdt og sigtet to mænd for at hjælpe gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein med at skaffe et våben af vejen og give ham et tilflugtssted i forbindelse med terrorangrebet i København, som ramte Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge på Krystalgade i Indre By.Kender de andre sigtedeIfølge DR Nyheders oplysninger mistænkes han for en lignende rolle som de to andre fængslede.Han er ifølge DR Nyheders oplysninger ligesom de to andre anholdte også fra Mjølnerparken og han skulle kende de andre sigtede i sagen.

I retten lørdagAnklagemyndigheden vil fremsætte begæring om lukkede døre og navneforbud. Grundlovsforhøret finder sted lørdag.

Med denne nye anholdelse, har politiet nu i alt anholdt og sigtet tre mænd i terrorsagen mod København, mens gerningsmanden selv døde i en skududveksling med politiet.Terrorangrebet mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade skete over weekenden den 14. og 15. februar.Her skød og dræbte gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein først den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard ved et debatmøde om ytringsfrihed om lørdagen - og natten til søndag skød og dræbte han den 37-årige Dan Uzan, da han forsøgte at komme ind til en fest i den jødiske synagoge i Krystalgade.Fem politifolk blev også såret i angrebene, som endte med at koste gerningsmanden livet.

Facebook
Twitter