Ny melding fra politiet om nattens fester: 'Der er nogle, der er ligeglade med sammenholdet'

I morges var Københavns Politi glade for københavnernes opførsel i nat. Men med det fulde overblik er tonen nu noget skarpere.

Der var lidt for meget fest og glade dage i København i nat, hvis man spørger politiet. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

Der var løftede pegefingre fra Københavns Politi til festglade unge københavnere i går.

Det går dårligt med smittespredningen, særligt blandt unge, og i nattelivet er det svært at få folk til at overholde retningslinjerne.

Derfor lød opfordringen på et pressemøde i går, at man skulle stramme op, når der kom alkohol indenbords - og allerhelst overveje at blive hjemme.

Ovenpå den melding var det naturligvis spændende, om det lagde en coronavenlig dæmper på byens barer i nat. Da DR tidligt i morges talte med politiet var stemningen positiv.

Selvom der havde været problemer, var man overordnet set tilfreds med natten.

Det gik dårligt

Men nu, et par timer senere, hvor overblikket har indfundet sig, er der kommet andre boller på suppen.

Det gik faktisk "ikke specielt godt" med at overholde retningslinjerne, lyder det fra ledende politiinspektør Peter Dahl, der med det fulde overblik konkluderer, at der stadig er problemer med, at der simpelthen er for mange mennesker i byen.

- Når de unge mennesker bliver fulde, så bliver det svært at kommunikere. Hvis man taler med dem klokken 20, kan de fleste godt se fornuften, men klokken 1 om natten bliver det sværere at forstå, at man skal holde afstand. Så glemmer man de gode regler, siger han.

Samtidig har anmeldelser om store piratfester og barer med for lange åbningstider givet problemer. Og det skal stoppes.

- Episoderne i nat viser, at der er nogle, der er ligeglade med sammenholdet og med at knække kurven, siger Peter Dahl.

I videoen her kan du se ledende politiinspektør Peter Dahls opfordring til københavnerne:

Lige nu er målet derfor ikke blot at få folk til at holde lidt mere afstand på barerne. De skal helst blive helt hjemme.

- Vi prøver faktisk at sige til folk, at de skal lade være med at gå i byen, så vi kan knække kurven. Ellers er jeg bekymret for, at vi må indføre andre restriktioner, der ikke gør det særlig sjovt at bo i København.

- Og det er bestemt ikke vores opfattelse, at folk blev hjemme i nat, siger Peter Dahl.

Lukkede stor piratfest

Han fortæller, at politiet i nat fik mange anmeldelser om både piratfester og barer, der ikke lukkede til tiden.

I et tilfælde lykkedes det at finde en stor piratfest i Nordhavn med 300 deltagere, der blev lukket.

- Der er stadig behov for en meget stor politiindsats for at få det til at hænge sammen. Vi skal stadig bruge alt det ekstra indkaldte personale i nattelivet, lyder det fra Peter Dahl.

Opfordringer fra politiet fik ikke folk til helt at blive væk fra barerne i går. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)

Om det ville være bedre helt at lukke for nattelivet i København i stedet for at opfordre folk til at blive hjemme, vil han ikke komme med et bud på.

- Det er en politisk beslutning, hvilke håndtag der skal skrues på. Men jeg synes ikke, det er for meget at forlange, at folk står sammen og ser, om vi ikke kan knække det her.

Københavns Politi holdt pressemøde i går, hvor de opfordrede til at stramme op i nattelivet. Se et uddrag her: