Ny mistænkt i svindelsag: Ung mand har fået navneforbud

En mand er mistænkt for hæleri, men endnu ikke sigtet i sagen om svindel med tilskudsmidler.

Manden er ligesom to andre mistænkte i sagen beskyttet af navneforbud. Illustration: Mette Ehlers (© Illustration: Mette Ehlers)

Tre personer er nu mistænkt for hæleri i forbindelse med den store svindelsag, hvor den 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen er internationalt efterlyst for svindel med 111 millioner offentlige kroner.

Det står klart efter et nyt retsmøde i Københavns Byret.

Her fik en mand navneforbud i sagen, hvorfor det ikke er muligt at beskrive ham i detaljer, der gør det muligt at identificere ham.

Under retsmødet fortalte anklageren, Helle Sørensen, at manden er mistænkt for hæleri i forbindelse med den store svindelsag, men at han på nuværende tidspunkt ikke er sigtet for noget.

Det kom frem på retsmødet, at manden er ung, ikke har forretning eller en betroet stilling herhjemme, og at han bor langt væk fra Danmark.

Dermed burde han beskyttes af navneforbud, lød det fra mandens forsvarer, Henrik Dupont Jørgensen, der mødte på vegne af manden, som ikke selv var til stede i retten.

To kvinder også mistænkt

Trods protester fra pressen imødekom dommeren, Jens Stausbøll, at der skulle nedlægges navneforbud.

Det skete af hensyn til sagens tidlige stadie, og fordi manden ikke indtager et betroet erhverv.

Det samme skete i går, hvor to kvinder blev beskyttet af navneforbud i forbindelse med svindelsagen. Her lød det også, at de var mistænkt, men ikke sigtet for hæleri.

Den hovedmistænkte i sagen er derimod ikke beskyttet af navneforbud. Det skyldes, at Anna Britta Troelsgaard Nielsen i modsætning til de tre andre netop havde en betroet stilling - hun var i mere end 40 år ansat i det offentlige og havde en særligt betroet adgang til tilskudsadministrationens it-systemer.

Kvinden er varetægtsfængslet in absentia, da hun er forsvundet, og hun er efterlyst internationalt.

Facebook
Twitter