Ny ordning sender nyuddannede akademikere i virksomhedspraktik

Beskæftigelsesministeriet har lavet en ny ordning, der skal få nyuddannede akademikere i job hos små og mellemstore virksomheder.

Amalie Iversen med en kandidat i erhvervsøkonomi og psykologi fra CBS.

Ligesom de fleste andre danskere går 26-årige Amalie Iversen derhjemme for tiden. Når hun står op om morgenen, brygger hun en kop kapsel-kaffe og åbner computeren. Men det er hverken for at tjekke arbejdsmailen eller melde sin ankomst på hjemmekontoret.

Hun scroller gennem LinkedIn, Jobindex eller deltager i sin fagforenings online webinarer.

Amalie er nemlig ledig, ligesom et stigende antal danskere er blevet under coronakrisen.

Månederne er gået med at søge jobs, siden hun i oktober blev færdig med sin kandidat i erhvervsøkonomi og psykologi fra CBS.

- Jeg oplever, at jeg har en interessant profil, men der står bare en kandidat, som har lige det mere erfaring end jeg har, siger Amalie Iversen.

Men nu har Beskæftigelsesministeriet lavet en ny ordning, der skal komme de nyuddannede, ledige akademikere til undsætning.

Graduate-forløb er en murbrækker til ansættelse

Beskæftigelsesministeriets nye ordning afsætter ti millioner kroner til at få nyuddannede akademikere i job hos små og mellemstore virksomheder. Og målsætningen er klar for beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

- Målet med det her er, at det kan være en murbrækker til en egentlig ansættelse.

Pengene skal gå til de nyuddannedes løn under de såkaldte graduate-forløb, hvor virksomhederne får et tilskud til lønudgifter på 10.000 kroner i fire måneder.

Erhvervsorganisationen for landets små og mellemstore virksomheder, SMV, er tilfredse med den nye ordning.

- Vi synes, det er en rigtig god idé at få bygget en bro mellem akademikerne og SMV’erne. På den ene side har vi en rigtig høj debutantledighed hos akademikerne, og på den anden side ved vi, at SMV’erne, der ansætter akademikere, har en højere vækst, siger politisk chef i SMV Danmark, Mia Amalie Holstein.

Der er en tendens til, at de nyuddannede akademikere søger jobs i de store, kendte virksomheder.

Og det på trods af, at de små virksomheder, ifølge både SMV og fagforeningen DJØF, har meget at byde på.

- Det, vi ser, er, at du får endnu større handlefrihed, mere varierende opgaver og er meget med til selv at danne dit job. Især hvis du er den første akademiker i sådan en her virksomhed, siger Henrik Funder, der er formand for alle de privatansatte i DJØF.

Amalie og hendes kæreste har begge været ledige, siden de afleverede speciale sammen i oktober. (Foto: PRIVATFOTO)

Amalie Iversen kan sagtens se fordelene i ordningen. Både fordi konkurrencen bliver spredt ud på de små virksomheder, og fordi det er en måde at få læringen fra skolebøgerne brugt i praksis.

- Det vil betyde, at jeg kan komme ud og bruge den viden, teori og lyst, jeg har, på nogle helt konkrete problemstillinger, siger hun.

Mange jobsøgende om buddet

Der er kommet omkring 23.000 nye ledige under coronakrisen, og det er især de 25-29-årige, der går uden job. Det viste en opgørelse fra Danmarks Statistik tilbage i november.

Og ledigheden bekymrer beskæftigelsesministeren.

- Jo længere tid du går som arbejdsløs, når du er nyuddannet, jo større er risikoen for langtidsledighed, siger Peter Hummelgaard.

Batter ti millioner noget, når der er så mange, der står uden job?

- Indtil videre er vi oppe og bruge omkring to milliarder kroner på en lang række tiltag. Det her er bare ét tiltag som nogle hundrede forhåbentlig vil få gavn af.

Der er altså nok om buddet, når Amalie Iversen klikker sig ind på et jobopslag. Hun har søgt omkring 50 stillinger, siden hun dimitterede fra CBS i oktober.

Et graduate-forløb vil kunne give Amalie og 'nogle hundrede' andre nyuddannede mere erfaring til CV’et og forhåbentlig en ansættelse, lyder håbet fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter