Ny pille til alkoholikere der gerne vil drikke lidt

Nu kan alkoholikere få medicinsk hjælp uden antabus, fordi en ny pille, der reducerer afhængighed, lanceres.

Medicinalvirksomheden Lundbeck lancerer ny pille, der reducerer lysten til alkohol. (© Colourbox)

Fra i dag kan danskere med et stort alkoholforbrug eller en afhængighed få hjælp af en pille, der reducerer lysten til alkohol.

Med pillen kan alkoholikere nu reducere alkoholforbruget uden at de behøver at holde sig fuldstændig fra de våde varer, som de skal ved antabus, lyder det fra medicinalfirmaet Lundbeck.

- Vi kommer med et alternativ til den eksisterende behandling, der ikke fokuserer på total afholdenhed, siger Thomas Klee, direktør Lundbeck.

Trappe ned i stedet for afholdenhed

Pillen hedder Selincro og er receptpligtig. Den kan benyttes af mænd, der drikker mere end fem genstande om dagen og af kvinder, der drikker mere end tre genstande om dagen.

- Der er mange læger, som ikke har noget værktøj, de kan give til patienter, der lider af alkoholafhængighed og ikke er motiverede for at blive totalt afholdende, fortæller Thomas Klee og fortsætter:

- Men nu har lægerne et lægemiddel, de kan tilbyde deres patienter, så de kan skære ned i forbruget i stedet for, forklarer han.

Sundhedstyrelsen har afvist tilskud

Sundhedsstyrelsen afviste i sidste uge at give tilskud til pillen, fordi Sundhedsstyrelsen vurderede, at der var risiko for, at patienterne ville få pillen uden en psykosocial støtte.

- Vi blev overrasket, da vi så den, fordi vi mener, at pillen fortjener tilskud, men det skal siges, at der blev tildelt enkelttilskud, og det vil sige, at patienten kan få tilskud, selv om det er mere administrativt tungt, siger Thomas Klee.

Ifølge Sundhed.dk drikker 860.000 danskere over genstandsgrænserne, og 585.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol.

Facebook
Twitter