Ny præste-kritik af flygtningepolitik

En vestjysk præst kritiserer i en tv-prædiken regeringen for at svigte Danmarks ansvar over for hjemsendte og herboende flygtninge.

Sognepræst Orla Villekjær og hans menighed (Foto: Janne Wibroe © DR)

Knap har debatten om Hillerød-præsternes kritik af regeringens asylpolitik lagt sig, før den vestjyske præst Orla Villekjær kritiserer regeringen for at svigte Danmarks ansvar over for hjemsendte og herboende flygtninge.

- Hvad er det for en ideologi, for en systemtænkning, som på dette område hersker i regeringen og dens støtteparti, ja langt ind i oppositionen, spørger sognepræst Orla Villekjær under morgendagens prædiken i DR Kirken.

I den tv-transmitterede prædiken langer han ud efter de motivationsfremmende foranstaltninger, der er indført for at få afviste flygtninge til at vende hjem.

Umenneskeligt

- Enhver sund fornuft ser da det umenneskelige i at sende disse psykisk syge hjem. Enhver sund fornuft kan da straks aflæse disse ”motivationsfremmende” foranstaltninger, som man bedragerisk kalder dem, at det er da at lægge ubærlige byrder på svage menneskers skuldre.

Orla Villekjær støttes af biskop Karsten Nissen fra Viborg Stift, der dog ikke vil kommentere yderligere, før han har set tv-prædiken.

- Enhver præst kan og bør af og til kommentere på konkrete forhold, siger biskoppen til Kristeligt Dagblad.

Advarsel fra Socialdemokratiet

Socialdemokratiets integrationsordfører Lotte Bundsgaard advarer i Kristeligt Dagblad kirken mod at blande sig for meget i debatten.

- Den enkelte præst har ytringsfrihed, men man skal passe på ikke at blande religion og politik sammen, siger hun.

Hele gudstjenesten kan ses på DR1 søndag klokken 14.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532afa53a11f9d09b43e0d0e

Facebook
Twitter