Ny rådgivningslinje for homoseksuelle

4 november åbner en ny rådgivningslinje med særlig fokus på det at være både homoseksuel og have anden etnisk baggrund end den danske.

Fahad Saaed, Talsmand foreningen Sabaah

4 november åbner en ny rådgivningslinje med særlig fokus på det at være både homoseksuel og have anden etnisk baggrund end den danske. For som talsmand for foreningen Sabaah, Fahad Saaed siger, - så er der i forvejen mange problemer man står med som ung homoseksuel, og hvis man lægger en minoritetsetnisk baggrund oven i det, så får man yderligere problemer med ting som ære og skam.

Foreningen Sabaah - der er en forening for homo- og biseksuele og såkaldte transpersoner med minoritets-etnisk baggrund, står bag rådgivningslinjen som man åbner fordi man mærker et stigende behov for gode råd.

Indtil videre har man kun haft mulighed for email-henvendelse, men det har ikke kunnet klare efterspørgslen siger Fahad Saeed.

Folk spørger om vidt forskellige ting: Som hvad de skal gøre, hvis de er på vej til at blive gift ind i et arrangeret ægteskab, men i virkeligheden hellere vil leve som homoseksuelle, eller folk vil bare vide, hvor de kan møde andre ligesindede på nettet eller i byen.

Anna på 20 år fandt ud af, at hun var 100 % lesbisk som 18-årig og blev hurtigt klar over, at det var svært foreneligt med den malaysiske og muslimske kultur hun kom fra. - Min mor satte mig det ultimatum, at enten skulle jeg være mig selv, eller undertrykke mine følelser og skjule min seksualitet. Anna valgte at springe ud og tage konsekvensen af sit valg.

Konsekvensen af, at familien får kendskab til, at den unge er homoseksuel kan enten være, at forbindelsen til familien brydes, eller at den unge skal skjule sin seksualitet, eller tvinges til at leve et dobbeltliv, hvor den unge på overfladen er hetero-seksuel.

Men selvom mange af foreningens medlemmer har en muslimsk baggrund, så er det ikke nødvendigvis islam, der er problemet siger Fahad Saaed. Det er mere kulturelle forhold, der gør sig gældende, og for eksempel er der meget ringe accept af homoseksuelle blandt mennesker, der kommer fra Østeuropa.

I dag ser Anna ikke sin far mere, mens forholdet til moren er kommet op at køre igen, men de snakker stadig ikke om ”det” Men Anna tror, at med tiden vil hendes mor fuldstændig acceptere hendes identitet som lesbisk.

Anna ønsker ikke at optræde med sit efternavn i artiklen, men det er redaktionen bekendt.