Ny reform: 8000 danskere mister kontanthjælpen

Regeringen fremlægger i morgen, mandag, en kontanthjælpsreform, der vil spare 360 millioner ved at sidestille danskere, der lever papirløst sammen med dem, der er gift.

Mette Frederiksen, Beskæftigelsesminister, Soc. Dem.

Når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i morgen fremlægger Regeringens kontanthjælpsreform vil omkring 8000 danskere blive hårdt ramt på økonomien.

Det oplyser DR Nyheder søndag aften.

En stor del af kontanthjælpsreformen - i alt 360 millioner kroner om året - finansieres ved at fjerne kontanthjælpen helt eller beskære den voldsomt hos de såkaldt 'samlevende i papirløse parforhold'.

- De regler, der gælder for gifte i dag, kommer i fremtiden også til at gælde for papirløse kærestepar, siger Mette Frederiksen til DR Nyheder.

- Et sundt princip

I dag er reglen, at ægtefæller kan miste retten til kontanthjælp, hvis deres mand eller kone tjener i omegnen af 30.000 om måneden. Nu kommer den regel også til at gælde for samlevende, der ikke er gift.

- Det er et grundlæggende sundt princip, at man skal forsørge sig selv, og hvis ikke man kan det, skal man kunne forsørges af sin familie, hvis det overhovedet kan lade sig gøre, siger beskæftigelsesministeren.

Forslaget ventes at ramme 8000 danskere på kontanthjælp.

KONTAKT OS: Hvis du er en af de personer, som bliver ramt af denne reform, så kontakt os på 1212@dr.dk