Ny sag om misbrug af børn

En mand fra Sønderborg sidder i dybeste hemmelighed varetægtsfængslet for misbrug af flere af de børn, han har med to koner.

Ifølge TV 2 er syv børn tvangsfjernet af Sønderborg Kommune - og der skulle være tale om både vold og seksuelt misbrug. (Modelfoto) (© Colourbox)

En 60-årig egyptisk mand sidder i dybeste hemmelighed varetægtsfængslet i Sønderborg. Han er sigtet for vold, trusler og seksuelle overgreb mod nogle af sine børn.

Ifølge TV2 Nyhederne handler sagen blandt andet om incest mod to døtre. Manden har i alt 11 børn med to koner, en dansk kvinde, som han er dansk gift med, og en tysk kvinde, som han har giftet sig med efter muslimske regler.

I en længere årrække

De to familier boede under samme tag. Manden har fire børn med den tyske kone og syv børn med den danske kone, der selv blev interviewet i indslaget og fortalte om overgrebene, som stod på i en længere årrække.

I 2003 anmeldte en datter faderen for seksuelle overgreb, men trak anmeldelsen tilbage. Også skolen, en klasselærer og en SSP-medarbejder har gjort opmærksom på vold i familien, fremgik det af indslaget.

Først i august sidste år gik Sønderborg Kommune ind i sagen, og det førte til anholdelsen af manden, der nægter sig skyldig.

Minister kræver redegørelse

Sagen har kørt for såkaldt dobbeltlukkede døre, og derfor har politiet ikke mange oplysninger om sagen. Den er nu overdraget til Statsadvokaten, der skal tage stilling til, hvad manden skal tiltales for.

Efter tv-omtalen kræver socialminister Benedikte Kiær (K) en redegørelse fra Sønderborg Kommune om sagen, hvor syv mindre børn nu er anbragt på et opholdssted.

- Det er helt ubegribeligt, at der tilsyneladende er gået flere år, inden kommunen reagerede på underretninger om vold og seksuelt misbrug af børn, hvis det forholder sig som i TV2 Nyhedernes indslag, siger Benedikte Kiær.

Anden sag inden for kort tid

Ministeren vil have redegørelsen inden torsdag den 11. marts, og hun vil desuden holde et møde med Kommunernes Landsforening.

- Det nytter ikke, at vi har tydelige regler for hjælpen til udsatte børn, hvis ikke de bliver brugt i kommunerne, siger Benedikte Kiær.

Sagen fra Sønderborg er den anden sag om misbrug af børn inden for kort tid. Den 26. februar blev et par fra Brønderslev varetægtsfængslet sigtet for vold og trusler mod en 20-årig lettere retarderet datter. Dette par har ni sammenbragte børn, der alle har været udsat for omsorgssvigt.

Facebook
Twitter