Ny Stein Bagger-sag skudt i gang

Stein Bagger står tiltalt for underslæb og for at drive virksomhed, selvom han har fået frakendt retten til det.

Stein Bagger ankom smilende til retten fredag den 15. november 2013. (© DR)

Fredag er den dømte storsvindler Stein Bagger igen i retten. Denne gang er han tiltalt for underslæb og for at fungere som direktør i et firma, selvom han har fået frakendt retten til at drive virksomhed.

Overtrædelserne er angiveligt sket under Stein Baggers afsoning af sin dom fra 2009, hvor han, som et led i sin HD-grunduddannelse, har været i praktik hos Dansk-Selfstorage.dk ApS.

Stein Baggers advokat Anders Németh afviser dog, at Bagger har forbrudt sig mod reglerne i dommen.

- Stein Bagger nægter sig skyldig i begge forhold. Han har fulgt et praktikophold med Kriminalforsorgen som supervisor på hele forløbet, og vi mener ikke, at det, der er sket, på nogen måde udgør en krænkelse af hans rettighedsfrakendelse, siger forsvarsadvokat Anders Németh til DR Nyheder.

Har solgt leasede lastbiler

I sin rolle som praktikant hos Dansk-Selfstorage.dk er Stein Bagger anklaget for at have udført ledelsesopgaver, som blandt andet fyringer og ansættelse af personale, på trods af, at han altså ikke må drive virksomhed.

- Det kan altid diskuteres. I små firmaer er der selvfølgelig ikke så mange til at træffe beslutninger. Vores holdning er den, at det ikke på nogen måde udgør en krænkelse af rettighedsfrakendelsen. Det må Retten vurdere, siger Anders Németh.

Den alvorligste af de to anklager i anklageskriftet drejer sig om underslæb. Stein Bagger har angiveligt solgt to af Dansk Selfstorage.dk ApS' leasede lastbiler videre til en tredjepart. En manøvre, der har skullet indbringe ham omkring 250.000 kroner.

Mistænkt svindler bag firma

Bagmandspolitiet går efter ubetinget fængselsstraf til Stein Bagger. Foruden Bagger selv er endnu en person tiltalt i sagen. En person, der har skullet agere stråmand for den dømte svindler.

Blandt aktionærerne i Dansk-Selfstorage.dk ApS sidder desuden en tidligere bekendt af Stein Bagger. Vedkommende har nemlig skudt 3,2 millioner kroner i selskabet. En mand, der mistænkes for at have spillet en aktiv rolle i svindlen omkring IT-Factory. Dog er han aldrig blevet dømt.

Facebook
Twitter