Ny tænketank vil hjælpe de allermest udsatte familier

Sagerne om mishandlede børn har stået i kø de sidste år.Det fortsætter de med, hvis indsatsen overfor de svage familier ikke bliver bedre, mener Lisbeth Zornig Andersen, der stopper som formand for Børnerådet i dag.

- Hvis indsatsen overfor de svageste familier ikke bliver bedre, vil børne-mishandlingssagerne fortsætte. Det siger Lisbeth Zornig Andersen, som i dag siger farvel som formand for Børnerådet og goddag til en ny tænketank. (© DR)

Sagerne om mishandlede børn har været mange de sidste år. Og hvis indsatsen overfor de svageste familier ikke bliver bedre, vil børne-mishandlingssagerne fortsætte.

Det siger Lisbeth Zornig Andersen, som skifter job i dag: Hun siger farvel som formand for Børnerådet og goddag til en ny tænketank.

- Vi mener, der er behov for en tænketank, der har fokus på de allermest udsatte familier, og de vilkår, de lever under, siger Lisbeth Zornig.

Tænketanken har fået navnet SIF, det står for Social Innovations Forum, og mange har ønsket at være med.

Stor interesse for at være med

Derfor har tænketanken fået 100 medlemmer, som tæller alt fra ledere af opholdssteder til erhvervsledere, professorer, forfattere politikere og musikere. Blandt medlemmerne er tidligere socialminister Benedikte Kier og musiker Niels Olsen, den ene af Brødrene Olsen.

Et andet af medlemmerne er professor i ledelse på Aarhus Universitet, Steen Hildebrandt.

Hjælp til 10 familier

Men det skal ikke være en klassik tænketank, den vil mere end bare tænke tanker. Helt konkret udvælger tænketanken ti af landets allermest udsatte familier, som den vil hjælpe på fode igen. Planen er, at det skal være nogle af de familier, som har været store sager i medierne.

Familierne skal fungere som det gode eksempel, så andre kommuner kan se, hvordan man skal hjælpe andre i samme situation.

- Det kan være det starter med, at der er nogle forældre, der skal have lavet deres tænder, det kan være børnene skal have nyt tøj, det kan være, de skal skifte skole, siger Lisbeth Zornig.

Men det er et stort arbejde og kræver penge fra fonde, og så mener Lisbeth Zornig Andersen, at det er altafgørende, at landets virksomheder påtager sig et ansvar og hjælper med et arbejde til forældrene i de svage familier.

Facebook
Twitter