Ny test skal vise, om du har været smittet med coronavirus

En blodprøvetest kan snart afsløre, om du har dannet antistoffer mod coronavirus.

Statens Serum Institut er tæt på at have en antistoftest, der via en blodprøve kan afsløre, om en person har været smittet med coronavirus (arkivfoto) (Foto: VIBEKE TOFT © Ritzau Scanpix)

Statens Serum Institut (SSI) er på trapperne med en antistoftest, der via en blodprøve kan afgøre, om personer har været smittet med coronavirus, skriver Politiken.

Hvis denne såkaldt serologiske test viser, at personen har dannet antistoffer, kan vedkommende genoptage sit arbejde.

- Når personer har et højt antistofniveau, så har de meget svært ved at blive smittet igen i en periode på op til to år, siger Karen Angeliki Krogfelt, professor i medicinsk mikrobiologi ved Roskilde Universitet.

- De kan så sendes tilbage på arbejde uden større risiko for selv at blive smittet eller sprede smitten til andre, da de nu er mere modstandsdygtige, forklarer hun.

Ifølge avisen kan den nye testmetode i første omgang hjælpe landets hospitaler. Mange ansatte i sundheds- og plejesektoren ved nemlig ikke, om hoste eller snue i en periode er udtryk for, at de var smittet med coronavirus.

Karen Angeliki Krogfelt samarbejder med SSI om at verificere og dernæst udbrede antistoftesten.

Hun oplyser, at laboratoriearbejdet med et kinesisk testkit blev indledt i sidste uge. Resultaterne er så positive, at de første tests i princippet kan gå i gang fra den kommende uge.

Overlæge Anders Fomsgaard fra SSI siger, at der testes i en kamp mod uret. Det skal dog sikres, at testene ikke skaber falske positive resultater og dermed falsk tryghed og ny risiko for smittespredning.

- Jeg tør ikke sætte en dato på, hvornår de første antistoftests kan komme ud, men min klare forventning er, at det vil ske, inden epidemien topper, siger Anders Fomsgaard.

/ritzau/

Facebook
Twitter