Ny uddannelse i omsorg for døende

På Aalborg Universitet starter i næste uge første hold masterstuderende i palliation - omsorg for døende. Uddannelsen er den første af sin art i Skandinavien.

I løbet af den toårige uddannelse skal de studerende blandt andet undervises i dødens psykologi. (© DR)

I næste uge begynder de første studerende på helt ny mastergrad på Aalborg Universitet i palliation, som betyder omsorg for døende.

I løbet af den toårige uddannelse skal de studerende blandt andet undervises i dødens psykologi og døden i kultur- og religionshistorisk sammenhæng.

Uddannelsen er den første af sin art i Skandinavien, og flertallet af de studerende er sygeplejersker eller præster.

Døden er ikke bare et fysiologisk fænomen

Studieleder på den nye uddannelse bliver Michael Hviid Jacobsen, der også er professor i sociologi.

Han siger til P1 Morgen, at de unge skal have nogle forskningsmæssige kompetencer, men at de ikke skal lære om drop og smertelindring.

- Det man i bred forstand skal lære, er at forstå, at døden ikke bare er et fysiologisk fænomen, der drejer sig om en krop, der forgår og så dør til sidst. D et er også et spørgsmål om, at rundt om døden er der en masse sociale og kulturelle og følelsesmæssige og psykologiske faktorer, som det er vigtigt at holde styr på for at man bedst muligt kan hjælpe både de døende og de pårørende i den sidste tid, siger Michael Hviid Jacobsen til DR.

Facebook
Twitter