Ny uddannelse truer bedemanden

En ny uddannelse truer bedemændenes monopol. For fra september sætter 16 studerende sig på skolebænken for at uddanne sig til alternative bedemænd.

En ny uddannelse truer det klassiske hverv som bedemand.

For til september starter 16 nye studerende på at uddanne sig til akut-assurandører, der er en slags moderne bedemænd, lyder det fra virksomheden bag initiativet.

Bedemændene skal tilbyde mere, end den traditionelle bedemand gør i dag, lyder det.

- Vi gør egentlig det samme, som man gør i den gamle bedemandsbranche. Men vi tilbyder også de efterladte sparring i forhold til forsikring, bankforretninger og jura i det hele taget, siger HR-chef Mikael Jensen i virksomheden Dø med Hjertet.

Bearbejde sorgen

Det er virksomheden Dø med Hjertet, der står bag den nye uddannelse. Dø med Hjertet er en privat virksomhed med hovedsæde i Holstebro i Midtjylland.

Virksomheden lægger stor vægt på, at de nye akut-assurandører skal kunne bistå de pårørende med at tackle sorgen.

- Det er vigtigt at kunne snakke med nogle professionelle, når man skal bearbejde sin sorg. Det vil vi også uddanne vores folk til, siger Mikael Jensen.

Bedemændene: Nej tak

Og det er bedemændene ikke glade for. For de mener bare, at der skal være én uddannelse.

- Du kan ikke have så mange uddannelser. Det er forkert. Bedemanden skal kunne råde de pårørende og arrangere begravelsen. Men de andre ting skal de pårørende have eksperthjælp til, siger Lars Kingo, der er bedemand.

Uddannelsen udbydes på UCH - Uddannelsescenter Holstebro og tager to år.

Til februar åbner de første butikker, og det er planen, at de skal hedde "Dø med Hjertet".

Facebook
Twitter