Ny virus-trussel mod computere

En ny edb-virus truer freden i folks pc'er. Flere eksperter advarer mod ormen Badtrans, som begyndte at sprede sig i Asien i weekenden og nu er på vej mod Europa. Badtrans er i stand til at stjæle kontooplysninger og passwords fra computeren, hvor den sniger sig ind som "spion".

Ny virusstjæler fortrolige oplysninger fracomputeren.

En ny edb-virus truer freden i folks pc'er. Fleredatasikkerhedsvirksomheder advarer mod ormen Badtrans, som begyndteat sprede sig i Asien i weekenden. Nu er Badtrans på vej til atinficere europæiske pc'er.

Den seneste trussel mod pc-brugere i hele verden er en såkaldttrojansk hest. Virusen kommer ind i de angrebne computere genneme-mail. Badtrans er ikke i stand til at slette filer eller ødelæggecomputerne, men virusen kan stjæle kontooplysninger, passwords ogandet fra en computer, hvor den har sneget sig ind.

Det gør den ved at plante en "spion" i den inficerede computer.Den registrerer tastetryk og passwords og er i stand til at sendede indsamlede informationer som en e-mail.

For at beskytte sig mod trojanske heste opfordrerdatasikkerhedsvirksomhederne computerbrugere til at sørge for athave opdaterede firewalls installeret som supplement tilvirusbeskyttelsen.

Der meldes ikke om problemer i Danmark, oplyser chefen forComputer Emergency Response Team (CERT), Preben Andersen.

- Det, man som hovedregel skal holde øje med, er, hvis der er toefternavne i emailen, altså hvis der står to ord med punktummerforan, forklarer Preben Andersen, til Ritzau.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk