Nyd de sidste solstråler: Fra på tirsdag kommer regnen

Allerede mandag aften rammer nedbøren den jyske vestkyst.

Du kan roligt beholde solbrillerne og den tynde jakke på i morgen. Men fra på tirsdag bør du hellere finde regnfrakken og handskerne frem igen. (Foto: © Christian Lindgren)

Påskedagene har budt på dejligt vejr.

Solskin, små tynde skyer og en vind, der ikke var værd at bemærke. Og påskens sidste dag bliver ingen undtagelse, og en tur i skoven eller langs vandet kan blive den perfekte måde at runde helligdagene af på.

Men hvis du går langs den jyske veskyst mandag aften, vil du nok bemærke, at vinden stille og roligt begynder at tage til. De mere regnfulde dage er nemlig på vej, fortæller meteorolog og vejrvært ved DR Mikael Jarnvig.

- Så er det fine vejr forbi i denne omgang. Det kommer til at regne natten til tirsdag, og så bliver det noget med regn og byger de næste tre dage, siger han.

Det bliver samtidig dage med lavere temperaturer, end vi har været vant til i påsken. Søndag har vi været oppe over 15 grader, men fra tirsdag ryger temperaturen ned på omkring de 9-10 grader, lyder det fra meteorologen.

Nyd mandagsvejret. Fra på tirsdag bliver det en våd og blæsende omgang.

En front fra de britiske øer

Allerede mandag begynder vinden at friske op langs Vestjylland, og det kan blæse op til ti meter i sekundet. Det vil dog i løbet af dagen fortsat holde tørt og med en del sol om morgenen og formiddagen.

I løbet af eftermiddagen vil skyerne så trække ind over den vestlige del af landet, og ved omkring 20-tiden vil det begynde at regne.

Nedbøren ligger lige nu over Skotland og Wales, men mandag aften får vestjyderne som de første regnen at mærke.

Tirsdag går ingen dog fri, og både regn, blæst og byger vil præge landet, fortæller Mikael Jarnvig.

- Det vil blive temmelig blæsende tirsdag, hvor vi kan komme op til kuling på en vestenvind. Det bliver alt andet end smukt vejr, siger han.

Det skiftende påskevejr er ikke usædvanligt, lyder det fra vejrværten. Foråret og særligt april er ofte præget af meget forskelligt vejr, og der er tit temmelig stor forskel på højeste og laveste temperaturer.