Nydanske kvinder er bedst uddannet

Unge kvinder med en anden etnisk baggrund end dansk er helt i top hvad angår videregående uddannelser. De overgår deres danske medsøstre.

Andelen af nydanske kvinder på de videregående uddannelser er nu større end antallet af etnisk danske kvinder. (© Colourbox)

Kvindelige efterkommere af indvandrere skriver i øjeblikket danmarkshistorie. For første gang nogensinde er andelen af kvindelige anden- og tredjegenerations indvandrere på en videregående uddannelse nemlig højere end andelen af etnisk danske kvinder.

Det viser helt nye tal fra Integrationsministeriet, som Berlingske Tidende kan offentliggøre lørdag.

Succes for integrationen

I skoleåret 2009-2010 var 38 procent af de kvindelige efterkommere mellem 20 og 24 år i gang med en uddannelse mod 37 procent af de etnisk danske kvinder på samme alder.

Det er en stigning på 15 procentpoint siden 2000-2001 mod otte procentpoint for de etnisk danske kvinder. Eksperter tøver ikke med at kalde tallene for skelsættende og en markant succes for integrationsindsatsen i Danmark.

- I øjeblikket sker der nogle gennemgribende forandringer med integrationen i Danmark. Det går meget bedre, end kritikere råber op om, siger integrationsforsker Martin Bak Jørgensen fra Aalborg Universitet.

FacebookTwitter