Nye Borgerlige er klar til at sætte Løkke stolen for døren

Stiller venstrefløjen mistillidsvotum til Lars Løkke ved næste folketingsvalg vil Nye Borgerlige ikke nødvendigvis redde ham.

Det skal være slut med lappeløsninger i udlændingepolitikken, mener partiformand Pernille Vermund. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Nye Borgerlig er klar til at lade Lars Løkke Rasmussen falde, hvis han ikke kan imødekomme partiets tre ufravigelige krav.

Det understregede partiets formand Pernille Vermund endnu engang, da Nye Borgerlige i dag holdt et pressemøde i Rødvig for at præsentere spidskandidater og valgprogram.

- Der er massiv opbakning til at få løst problemerne med udlændingepolitikken, og det er tid til at få det gjort. Hvis det skaber rod på Christiansborg i en periode, så er det jo sådan, det er, sagde partiformanden.

Pernille Vermunds krav er, at kriminelle udlændinge skal sendes ud efter første dom, og så skal udlændinge, som opholder sig i Danmark, kunne forsørge sig selv. Samtidig vil partiet have asylstop. Og uden et løfte om at de tre krav bliver opfyldt, vil Nye Borgerlige ikke støtte landets statsminister ved det kommende valg.

- Hvis venstrefløjen stiller mistillidsvotum til Lars Løkke, og han er afhængig af vores mandater, men ikke vil løse problemerne med udlændingepolitikken, så vil vi ikke redde ham, sagde Pernille Vermund på pressemødet inden hun tilføjede:

- Det kan jo betyde, at han må gå af.

Islamisk trossamfund skal fjernes

Nye Borgerlige har omkring rundet 4.000 medlemmer, og nogle meningsmålinger spår, at partiets plads i Folketinget er sikker.

Blandt partiets ni spidskandidater er Mette Thiesen, der ved sidste valg i 2015 stillede op for Det Konservative Folkeparti, og Poul Højlund, som de senere år været en aktiv stemme i debatten om indvandring.

Ved pressemødet gjorde Poul Højland det klart, at Nye Borgerlige ikke mener, at islam skal have indflydelse på det danske samfund.

- I Danmark har vi trosfrihed, men religion er et samfundsanliggende. I takt med indvandringen har vi fået en religion til landet, som vi har svært ved at forstå. Men man kan se på islamiske stater, hvor man halshugger folk for blasfemi, hvad det er for et islam, vi har fået til Danmark. Det skal ikke influere vores samfund, sagde Poul Højlund.

- Vi vil forlange, at statsanerkendelsen af islamiske trossamfund fjernes. Vi siger nej til islam.

Lappeløsninger

Nye Borgerlige har flere gange beskyldt Folketingets udlændingepolitiske stramninger for at have karakter af lappeløsninger. Ved dagens pressemøde beskyldte partiformanden også igen Dansk Folkeparti for at have været svage, når det kommer til gennemførte stramninger.

- Jeg tror ikke, DF ønsker at afvikle vores samfund. De har valgt at gøre det på deres måde, men udviklingen er ikke vendt. Man kan ikke gøre det, som vi har gjort i årtier, og nu er det tid til at gribe fat om nældens rod.

Og ordene lød som en bevidst strategi, der skal fodre det konservative parti med vælgere ved det folketingsvalg, der skal afholdes inden juni næste år, mener politisk korrespondent Christine Cordsen.

- Den økonomiske politik ligger dog langt fra, hvad en DF vælger ville synes om, men det er sjældent Nye Borgerlige kommer ind på det, siger Christine Cordsen og påpeger, at partiet med deres tre ufravigelige krav vil umuliggøre regeringsdannelse.

- Ingen statsminister vil imødekomme de her krav. Det er i strid med flere konventioner og også punkter i grundloven.

Nye Borgerlige blev stiftet i efteråret 2015 af Pernille Vermund og Peter Seier Christensen. Året efter meddelte partiet, at der var indsamlet de godt 20.000 vælgererklæringer, der skulle til, før partiet underskrifter nok til at blive opstillingsberettiget.

Facebook
Twitter