Nye corona-regler rammer idrætten hårdt - flere sportsgrene umulige at gennemføre

Flere stævner må aflyses i den kommende tid, lyder det fra DIF-boss.

Amerikansk fodbold er en af de idrætsgrene, det er nærmest umuligt at gennemføre med de nye restriktioner, fordi der er så mange spillere på holdene. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Det får stor betydning for den brede idræt, at forsamlingsforbuddet nu er ændret fra 100 til 50 i hele landet.

Flere stævner står til at blive aflyst i den kommende tid, lyder det fra direktør i Danmarks Idrætsforbund Morten Mølholm.

- Mange stævner kan ikke afholdes med mindre end 50 deltagere. Der skal jo også være frivillige til stede. Vi er ærgerlige, for vi har gjort alt for at sørge for, at der ikke sker smittespredning i forbindelse med idrætsbegivenheder, siger han.

Derudover vil flere kampe i for eksempel amerikansk fodbold og ishockey være nærmest umulige at gennemføre - også uden tilskuere. Det hænger ganske enkelt sammen med, at holdene er for store.

Danmarks Idrætsforbund opfordrer også til, at alle sociale arrangementer i forbindelse med idrætsbegivenheder bliver aflyst.

Men idrætsforbundet vil forsøge at holde rammerne så normale som mulige for breddeidrætten - både hos børn og voksne.

- En del af hverdagen skal stadig være i gang, for eksempel for børnene. De skal kunne deltage i deres træning på deres vante hold, som jo typisk er mindre end klassestørrelse i skolerne, siger Morten Mølholm.

Lever med udskudt tredje halvleg

Tidligere lørdag blev der spillet fodbold i herrernes serie 1 i Aarhus-bydelen Frederiksbjerg.

Her mødte ASA rivalerne fra Fuglebakken under de nye restriktioner, der betød, at tilskuerne var adskilt fra selve fodboldbanen, og at de skulle sidde ned.

Det fungerede fint, fortæller ASA's holdleder og klubbens mangeårige kasserer Anders Pilegaard Hansen.

Og at tredje halvleg - øl efter kampen - må vente lidt, lever de nok med, lyder det.

- Det vigtigste for os er at få spillet nogle fodboldkampe. Det er den sport, vi elsker alle sammen. Det manglende sociale må vi indrette os efter. Det finder jeg sekundært, bare vi kan få lov at spille vores kampe, siger Anders Pilegaard Hansen.

Kilde: Regeringens pressemøde 18. september 2020 Grafik: Simone C. Møller

En mavepuster

Også den professionelle del af dansk idræt rammes af de nye restriktioner. Med præsentationen af dem forsvandt muligheden for at få flere end 500 tilskuere til idrætsbegivenheder i hele landet.

DIF-boss Morten Mølholm lægger ikke skjul på, at det er en streg i regningen.

- Det er lidt af en mavepuster for dansk idræt. Det rammer os hårdt. Vi har lige fået åbnet for flere tilskuere til superligakampe og andre idrætsbegivenheder, og der bliver vi rullet tilbage, siger han.

- Vi bakker selvfølgelig op om beslutningerne og viser samfundssind og opfordrer alle vores klubber til at følge de her restriktioner, siger Morten Mølholm.

Skulle nogle af de mere end 9.000 klubber under Dansk Idrætsforbund komme i økonomiske problemer, er de henvist til de eksisterende kompensationsordninger.

- Jeg håber, at processen med kompensation bliver lettilgængelig, ubureaukratisk og effektiv for klubberne, så de i en fart kan sikres den livsnødvendige likviditet, understreger Morten Mølholm.

Foreløbig gælder de nye restriktioner frem til den 4. oktober.

Facebook
Twitter