Nye coronarestriktioner trådte i kraft i går - kun fire af 12 politikredse måtte skride ind

I de fleste politikredse har folk overholdt coronaretningslinjerne, men i København måtte politiet sende 50 personer hjem fra et bryllup.

I langt de fleste af landets politikredse er det gået godt med de nye retningslinjer. Folk er gode til at overholde dem, lyder det. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det har været et roligt døgn i politikredsene - også efter at de nye coronarestriktioner trådte i kraft i går.

De betyder, at forsamlingsforbuddet på 50 personer også gælder private arrangementer, som bryllupper, afholdt ’ude i byen’, og desuden skal den slags fester samt barer, værtshuse og restauranter lukke klokken 22.

Kun i fire af de 12 politikredse har politiet måttet lukke arrangementer eller værtshuse, viser en rundringning.

Generelt lyder det stort set samstemmende fra de 12 vagtchefer, at folk har taget de nye retningslinjer til sig.

- Det virker som om, at alle er indstillet på at passe på hinanden og retter sig efter myndighedernes anbefalinger, lyder fra Østjyllands Politi.

Herunder følger en gennemgang af de hændelser, hvor politiet er rykket ud, siden de nye retningslinjer trådte i kraft i går klokken 12.

Københavns Politi: Piratfest og for mange til bryllupsfest

Politiet måtte i kredsen i nat lukke en større piratfest i Københavns Sydhavn. Her var mellem 200 og 300 personer samlet til fest i en hal, hvor der var et stort musikanlæg, og der blev solgt alkohol.

En 33-årig mand er sigtet for overtrædelse af restaurationsloven, men ingen deltagere blev sigtet eller anholdt, da de stak af, så snart politiet dukkede op.

Desuden fik politiet en henvendelse om en bryllupsfest med alt for mange gæster. Der må til den slags arrangementer ’ude i byen’ kun være 50 personer samlet, men her var der 100 deltagere – dog var de placeret i to lokaler med 50 i hver.

Den går dog ikke, for deltagerne var til samme fest. Episoden blev klaret uden bøder eller sigtelser men i al mindelighed, oplyser Københavns Politi til DR Nyheder. Aftenens nygifte par sendte halvdelen af gæsterne hjem og fik lov at fortsætte til klokken 22.

Københavns Politi har desuden været ude ved over 100 værtshuse, barer og restauranter samt steder med decideret opholdsforbud, men det er kun blevet til sigtelser af to værtshusejere, som ikke overholdt reglerne om, at gæster skal være ude og stedet lukket klokken 22.

Fyns Politi: Bryllupsfest og værtshusbesøg langt efter midnat

Fyns Politi lukkede klokken 01.40 i nat en bryllupsfest på en restaurant i Odense.

Coronareglerne betyder, at fester skal slutte klokken 22, men brudeparret tog altså chancen og fortsatte festen i næsten fire timer ekstra.

Også i Rudkøbing måtte i politiet i aktion ved halv to tiden i nat for at lukke et værtshus, der så stort på coronarestriktionerne.

Sydøstjyllands Politi: Spejderlandsmøde blev lukket

Først måtte de gerne, men pludseligt måtte de ikke - holde KFUM-spejdernes årlige landsmøde i et messecenter i Fredericia.

I går klokken 17 ankom politiet til messecentret for at lukke landsmødet, selv om spejderne havde fået tilladelse til at holde det og var blevet tjekket og godkendt af politiet klokken 11.

Men klokken 12 trådte nogle nye retningslinjer i kraft, som altså betød, at landsmødet måtte lukke, hvilket det blev i god ro og orden, men til stor undren for arrangørerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi: Værtshus holdt åbent klokken 1

I Vojens kom en patrulje klokken 1 i nat forbi et værtshus, hvor der stadig var lys, selv om stedet ifølge coronarestriktionerne skulle lukke klokken 22.

Der var dog fortsat fire personer inde på værtshuset, og der venter nu ejeren en sigtelse for overtrædelse af restaurationsloven

Facebook
Twitter