Nye kvinder i SF-toppen i København

SF i København gør Ayfer Baykal til teknik- og miljøborgmester og Ninna Thomsen til politisk leder.

Den 34-årige socialrådgiver Ayfer Baykal fra SF bliver teknik- og miljøborgmester i København efter Bo Asmus Kjeldgaard. (Foto: Casper Christoffersen © Scanpix)

To kvinder har erobret topposter i SF i København.

Den 34-årige socialrådgiver Ayfer Baykal bliver teknik- og miljøborgmester efter Bo Asmus Kjeldgaard.

Samtidig bliver den 35-årige sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen politisk leder for SF på rådhuset i København. Den post forlod Bo Asmus Kjeldgaard også i sidste uge.

Han trak sig, da han var blevet afsløret i at bo hos sin kæreste i nabokommunen Frederiksberg og ikke i København, sådan som valgloven kræver af den valgte.

Har arbejdet med integration

Hans afløsere blev fundet på et møde i bestyrelsen for SF i København onsdag aften.

Den nye borgmester Baykal har hidtil arbejdet med integration på rådhuset på Frederiksberg ved siden sit politiske arbejde i København.

- Politik handler for mig om at skabe de bedste samlede forudsætninger for at København bliver ved med at være en fantastisk by at leve i, siger hun i en pressemeddelelse.

Baykal er født og opvokset på Østerbro i København. Hendes forældre er fra Tyrkiet.

Sammenhængende by

- Jeg vil skabe en sammenhængende by. Ligegyldigt hvem er man er, hvor man kommer fra og hvor man er på vej hen skal man føle sig velkommen i København og have mulighed for at skabe sig et godt liv, siger hun.

Den nye politiske leder for Københavns SF'ere, Ninna Thomsen, lover at forbedre københavnernes hverdag her og nu snarere end skabe fremtidige prestigeprojekter.

- Børnefamilier skal have let ved at finde pasning, vi vil have to lærere i folkeskolens mindste klasser, og vi vil have grønne områder over hele byen, så byen bliver mere attraktiv og sund at bo i, siger Ninna Thomsen.

Facebook
Twitter