Nye meteoritstykker fundet i Herlev

Stykket er fundet på en parkeringsplads og er større end det, der blev fundet i går.

Sådan ser de stykker meteorit ud, som er fundet i Herlev i dag.

Nye stykker af den såkaldte Ejby-meteorit er i dag dukket op på en parkeringsplads i Herlev.

Det bekræfter Henning Haack, der er ansvarlig for meteoritsamlingen på Statens Naturhistoriske Museum, over for DR Nyheder.

- Vi har hørt fra en masse, der mener at have fundet noget, og vi har haft en af vores ph.d.-studerende ude og følge op på en af de her sager, og meldingen er, at der er et stykke mere af den meteorit, der faldt i lørdags, siger han.

Meteoritstykkerne skal nu køres fra Herlev til Geologisk Museum, hvor de skal tørres og undersøges.

Dagens stykke er større end det, der blev fundet i går.

- Det er ramt ned i noget beton og gået i rigtig mange stykker, så det er lidt svært at sige, hvor stort det var, hvis man fik samlet det sammen igen. Men det er i hvert fald mere end det, der blev fundet i går. Væsentligt mere, siger Henning Haack.

Ifølge den ansatte, som har samlet stykkerne op på parkeringspladsen i et industrikvarter i Herlev, så er der et lille krater i jorden, hvor den er landet.

Sidst, der blev fundet meteoritstykker i Danmark, var i 2009.

- Så vi har knækket statistikken på en meteorit per århundrede ved allerede nu at have fundet to i det her århundrede. Og det er ikke fordi, der falder flere nu, end der gjorde i de forrige århundrede. Det er simpelthen fordi, vi kan fortælle, hvad det er, folk skal lede efter, siger den meteoritansvarlige.

Dagens fund skal nu tørres på Geologisk Museum.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1114554035261786