Nye rådhusklokker i radioen - med forhindringer

I dag får DRs radiolyttere en ny oplevelse klokken 12:00: En forkortet version af rådhusklokkerne mixet sammen med Radioavisens kendte jingle. En omdiskuteret beslutning som i går udmøntede sig til en sag om censur på Radioavisen.

Beslutningen har været truffet længe: DR afskaffer den mere endto minutter lange transmission af rådhusklokkerne før Radioavisenklokken 12.00.

Siden beslutningen blev truffet før jul, har der været masser afdebat om den og senest har kulturminister Brian Mikkelsen sagt, athan gerne så klokkerne bevaret, men at det ikke er hansbeslutning.

I dag sker det så, klokken 12.00 vil lytterne blive mødt af enforkortet version af klokkerne mixet sammen med Radioavisens kendtejingle.

Og så skulle man tro, at den sag er uddebatteret. Men det varden ikke for Radioavisens medarbejdere da de i går fik besked på atDR's nyhedsdirektør havde sagt nej til at offentliggøre nyheden omat skiftet til de nye klokker sker i morgen.

Det opfattede Radioavisens medarbejdere som censur, og det fikdem til at gå til fagligt møde om sagen.

Mødet er nu afsluttet, og DR's nyhedsdirektør siger, at hun ogmedarbejderne har fået snakket om tingene og løst sagen imindelighed.

Derfor kunne Radioavisens lyttere allerede høre de nye klokker iurpremiere i dagens 16-radioavis. Hvor Lisbeth Knudsen ogsåforklarede baggrunden for beslutningen om at indføre nyeklokker.

- Vi har fornyet rådhusklokkerne i stedet for at fjerne dem. Vihar lavet et godt og moderne kompromis af det bedste fraRådhusklokkerne og det bedste fra Radioavisens jingle, sigerNyhedsdirektør Lisbeth Knudsen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk