Nye regler: Fra torsdag kan plejehjemsbeboere og patienter på sygehuse frit få besøg

Besøgende skal have adgang til mundbind eller andre værnemidler.

Der vil kunne lukkes ned for besøg, hvis der opstår smitteudbrud på et plejehjem eller sygehus. (Foto: NIELS AHLMANN OLESEN © Scanpix)

Fra på torsdag kan der som udgangspunkt frit aflægges besøg på plejehjem, i plejeboliger, på aflastningspladser samt på sygehuse og klinikker. Det gælder både besøg udendørs og indendørs.

Det oplyser Sundheds- og ældreministeriet i en

pressemeddelelse
.

Der kan dog være undtagelser for besøg.

Hvis der for eksempel er et smitteudbrud på et hjem, som der i skrivende stund er i Hjørring Kommune, kan Styrelsen for Patientsikkerhed indføre regler om begrænsninger for besøg eller helt forbyde det.

Siden marts har der været skrappe

restriktioner
for besøg på blandt andet plejehjem for at beskytte dem mod smitte med coronavirus, der kan gøre særligt ældre og kronisk syge et hårdt sygdomsforløb.

- Med vores offensive teststrategi, intensive smitteopsporing og mulighed for

midlertidigt
at gribe ind, hvis der blusser smitte op, har vi de nødvendige værktøjer til at sikre, at beboere og patienter i Danmark nu kan modtage besøg i endnu større omfang, siger Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) i
pressemeddelelsen
.

Besøgende skal have adgang til mundbind

Ministeriet lægger samtidig vægt på, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger om hygiejne og afstand bliver overholdt ved besøg på plejehjemmene.

Derfor skal det som

pårørende
til en ældre på plejehjem eller i eget hjem være muligt at kunne få mundbind eller andre værnemidler ved besøg.

Lempelserne for reglerne om besøg på plejehjem og i ældreplejen kommer, efter at der for nylig er opstået flere mindre udbrud af coronavirus rundt om i landet.

- Det vidner om, at

epidemien
stadig er i vores samfund. Men vi skal fortsat gøre alt, hvad vi kan, for at undgå smitte på blandt andet sygehusene og plejehjemmene, siger Magnus Heunicke i
pressemeddelelsen
.

- Derfor er det så vigtigt, at Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig

adfærd
følges, og at vi fortsat benytter redskaberne med test, opsporing og isolation, siger han.

Facebook
Twitter