Nye regler træder i kraft: Nu kan din bytur blive to timer længere

Reglerne omfatter ikke Aarhus og Silkeborg, hvor smitten har mere fat.

Gæster på værtshuset Sankt Peder i Hellerup. Nu kan værtshuse og barer som denne holde længere åbent. (Arkivfoto) (Foto: Thomas Lekfeldt © Scanpix)

En våd aften i byen kan nu blive et par timer længere.

Da det gik fra tirsdag til onsdag, betød det samtidig, at barer og restauranter nu må holde åbent to timer længere - fra klokken 24 til klokken 2.

Det sker som led i den aftale om fase 4 i genåbningen af Danmark, som Folketingets partier i fredags blev enige om. Indtil videre har det været uvist, hvornår ændringen trådte i kraft.

Forudsætningen er, at der ikke kommer nye gæster ind efter klokken 23.

Natklubber og diskoteker skal fortsat holde lukket til og med 31. oktober. Har de enkelte steder mulighed for at ændre deres indretning, så de kan følge retningslinjerne for restauranter og barer, kan de dog genåbne på samme vilkår.

Aarhus og Silkeborg gælder ikke

Undtaget for de nye regler er dog barer og cafeer i Aarhus og Silkeborg, hvor man i øjeblikket døjer med lokale stigninger i smittespredningen. Her skal man stadig lukke ved midnat.

I løbet af august er smittekurverne gået op i Aarhus og omegnskommunerne. Men noget tyder på, at det har toppet - i hvert fald i Aarhus.

I weekenden blev der fundet 114 coronasmittede i byen, hvilket er væsentligt færre end sidste weekend, hvor tallet var 191.

Fase 4 blev justeret

Det var i fredags, at Folketingets partier blev enige om en revideret udgave af genåbningens fase 4.

Foruden de nye regler for barer og andre udskænkningssteder betød det også, at forsamlingforbuddet på henholdsvis 100 og 500 personer ikke lempes i denne omgang.

Desuden besluttede partierne, at den omstridte seksdageregel, der gjaldt for hoteller, campingpladser og vandrehjem uden for København, skulle bortfalde.

Opdatering: Artiklen er opdateret med nyt billede, da det forrige billede var fra et værtshus, som er lukket.