Unødvendige rejser til Frankrig og Kroatien bliver nu frarådet.
Det fremgår af Udenrigsministeriets rejsevejledninger, der netop er blevet opdateret.
Her fremgår det samtidig, at rejser til Bulgarien ikke længere frarådes.
Meldingen kommer, efter at smittetallene i landene har overskredet de danske myndigheders grænse for antallet af smittede med coronavirus.
Det betyder, at der i landene er blevet registreret mere end 30 smittetilfælde per 100.000 indbyggere. De to EU-lande går dermed fra 'gul' til 'orange' på ministeriets kort over åbne og lukkede lande, hvor de orange er lukkede.
Unødvendige rejser til alle lande udenfor Europa frarådes af de danske myndigheder.
Artiklen fortsætter under grafikken.
Anbefalingen fra de danske myndigheder er, at danskere, der allerede befinder sig i et af landene, gør deres ferie færdig som planlagt.
Det er ikke nødvendigt at gå i 14 dages karantæne efter at være kommet hjem, men rejsende opfordres til at lade sig teste, når de lander i Danmark.
Meldingen kommer, to dage før årets Tour de France bliver skudt i gang i weekenden. De første tre dage er rytterne i Nice og i Provence-regionen, som med 57,3 smittede per 100.000 indbyggere indenfor den seneste uge, er den hårdest ramte region i Frankrig.
I Kroatien er det primært i områder langs kysten, som normalt er turistmagneter om sommeren, der er ramt af en stigning i antallet af smittetilfælde med coronavirus.
Udover Kroatien og Frankrig frarådes unødvendige rejser også til Belgien, Luxembourg, Malta, Rumænien, Ukraine, Serbien, Tyrkiet, Montenegro og Spanien på grund af smittetallene.
Derudover fraråder Udenrigsministeriet unødvendige rejser til Estland, Letland, Litauen, Island, Irland og Slovenien på grund af indrejserestriktioner.
Det kigger de danske myndigheder på
- •
Et af kriterierne for, om et land er åbent, er, at antallet af smittede skal være på under 20 per 100.000 indbyggere.
- •
Når et land er åbent, vil den kritiske grænse for, hvornår rejsevejledningerne igen bliver skærpet, være ved 30 smittetilfælde per 100.000 indbyggere målt over den seneste uge.
- •
Ud over antal smittede kigger de danske myndigheder også på testniveauet, og hvor stor en procentdel af de testede, som er positive. Maksimalt fem procent af de testede må være positive.