Nye retningslinjer for førstehjælp

Nye, mere simple regler om førstehjælp skal sikre overlevelsen for de 3.500 danskere, der årligt får hjertestop udenfor hospitalerne.

I to ud af tre tilfælde foretager vidner til et hjertestop ikke andet end at ringe 112. Det skyldes ofte, at de er bange for at at kaste sig ud i at give førstehjælp. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Nu skal det blive nemmere at rede liv. Mandag blev de nye retningslinjer for førstehjælp præsenteret af Det Europæiske Genoplivningsråd.

Det er første gang i fem år, at reglerne revideres.

- Vi kan redde 100.000 menneskeliv om året i Europa med de nye og enklere regler, siger professor Bernd Böttiger, formand for Det Europæiske Genoplivningsråd, ERC, til Berlingske Tidende

Ringer kun 112

I to ud af tre tilfælde foretager vidner til et hjertestop ikke andet end at ringe 112. Det skyldes ofte, at de er bange for at at kaste sig ud i give førstehjælp.

Det skal de nye og enklere regler ændre på.

- Det er helt afgørende, at man gør noget efter et hjertestop. Det øger chancen for overlevelse med 200-300 procent, hvis genoplivningen kommer i gang med det samme, siger overlæge Freddy Lippert, til Berlingske Tidende.

De nye regler skal sikre overlevelsen for de 3.500 dansker, der årligt får hjertestop uden for hospitalerne.

Facebook
Twitter