To nye skudepisoder onsdag aften: Mand livsfarligt såret

En mand er i livsfare efter at være blevet skudt i Ballerup. Det oplyser politiet til DR Nyheder.

Her på Runebergs Alle i Søborg blev der onsdag aften affyret skud mod en mand i tyverne. (Foto: Claus Buhr © DR)

Onsdag aften blev endnu en mand ramt af skud i Ballerup, og hans tilstand betegnes som kritisk. Det oplyser Københavns Vestegns Politi til DR Nyheder. Manden blev ramt i lysken ved 19.30-tiden onsdag aften.

- Hans tilstand er kritisk. Lige nu arbejder lægerne på ham, og så får vi en melding senere. Man har fundet ham på en parkeringsplads stærkt blødende, siger drabschef ved Københavns Vestegns Politi, Charlotte Skovby til DR Nyheder.

Hun forklarer, at politiet på nuværende tidspunkt ikke kan sige noget om motivet. Hun vil heller ikke be- eller afkræfte, om episoden er banderelateret.

Anden skudepisode i Søborg

Skudepisoden sker godt en time efter, at en mand i slutningen af tyverne onsdag aften er blevet forsøgt skudt i Søborg nord for København. Det oplyser vidner i området til DR Nyheder.

Politiet kan ikke bekræfte, om skudepisoderne er banderelateret.

Udbrændt bil fundet

Skuddene i Søborg skulle ifølge DR Nyheders kilder være affyret umiddelbart inden klokken 18.13, og 18.20 blev DR kontaktet af kilder i området, der fortalte om skyderiet.

Kort efter blev en udbrændt bil fundet i Københavns nordvestkvarter, og politiet oplyser til DR Nyheder, at det er gerningskøretøjet.

Det er ikke første gang, at politiet i forbindelse med skudepisoder har fundet en brændende bil nogle kilometer fra gerningsstedet. Det er sket flere gange i løbet af de seneste måneder, hvor København og omegn har været plaget af knivstikkeri- og skudepisoder.

Skudepisoden i Søborg har fundet sted på villavejen Runebergs Alle, der ellers betragtes som et stille og roligt villakvarter. Det er heller ikke første gang, at de seneste skudepisoder er rykket ud på vilavejene. For eksempel i Hareskovby i Furesø Kommune blev en ung mand skudt - også fra en bil - i januar måned.

En ældre Toyota

Kort efter skuddene blev affyret i Søborg kort efter klokken 18, fik politiet en melding om skyderierne.

- Der kommer en ældre Toyota Corolla kørende mod vores forurettede, som er en ung mand fra 1984, der kommer gående, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi, Henrik Andreasen til Ritzau.

- Der bliver affyret 4-5 skud fra bilen mod manden, men han bliver ikke ramt. Bilen kører fra stedet i retning mod København, siger vagtchefen.

Politiet oplyser til Ritzau, at de ikke kender den manden i forbindelse med bandekonflikten.

Dagen efter bandeaktion

Skudepisoderne kommer på en dag, hvor Københavns Politi sammen med både Nordsjællands Politi, Vestegnens Politi og Task Force Øst har fået varetægtsfængslet i alt 10 mænd med relationer til den københavnske bande Loyal to Familia.

Tirsdag rykkede politiet ud til 42 banderelaterede adresser og anholdt 15 mennesker. En blev varetægstfængslet for drabsforsøg tirsdag eftermiddag, mens seks onsdag blev varetægtsfængslet for grov vold, og tre for afpresning.